• Haberler
  • Genel
  • Doğalgaz için EPDK'ya başvuracak – Kocatepe Gazetesi

Doğalgaz için EPDK'ya başvuracak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da Mecidiye Mahallesi halkı mahallelerine doğalgaz hattının gelmesi için EPDK'ya başvurmaya hazırlanıyor Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan, yaptığı açıklamada, mahallenin doğalgazın fiyat ve kullanılabilir nimetlerinden yararlanması için imza topladığını belirtti. Yaklaşık bin imza topladığını belirten Muhtar Özcan, bu imzaları Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na (EPDK) göndereceğini ifade etti. Mahallenin içinden doğalgaz hattının geçtiğini ancak hanelere dağıtım [&hellip]

Doğalgaz için EPDK’ya başvuracak

Afyonkarahisar’da Mecidiye Mahallesi halkı mahallelerine doğalgaz hattının gelmesi için EPDK’ya başvurmaya hazırlanıyor

Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan, yaptığı açıklamada, mahallenin doğalgazın fiyat ve kullanılabilir nimetlerinden yararlanması için imza topladığını belirtti. Yaklaşık bin imza topladığını belirten Muhtar Özcan, bu imzaları Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na (EPDK) göndereceğini ifade etti.
Mahallenin içinden doğalgaz hattının geçtiğini ancak hanelere dağıtım olmadığı söyleyen Özcan, “Biz kış aylarında hava kirliliğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Mahalle kış ayında akşam saatlerinde nefes alınamaz hale geliyor. Doğalgaz kullanmak herkesin olduğu kadar mahallede yaşayan insanlarında hakkı. Yetkililerden bu konuda destek ve ilgi bekliyoruz” dedi.
Boş arsada bulunan otların mahalle için yangın riski taşıdığını belirten Muhtar Özcan, “Buradaki otların temizlenmesini istiyoruz. Kuruyan otlar her an yangın riski taşıyor. Burada çıkan bir yangının evlere sıçraması telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkarabilir. Otların biran önce temizlenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Mahallede halkının kullandığı parkın ışıklandırmasının olmadığı için akşamları madde bağımlısı gençlerin uğrak yeri olduğunu aktaran Özcan, “Bu park yapıldığında mahalleli çok sevindi. Ancak bir süre sonra ışıklandırmalar kırıldı ve tahrip edildi. Ardından ağaçlarımıza bakım yapılmamaya başlandı. Unutulan bir park oldu burası. Biz buranın ışıklandırılmasını ve bakım yapılmasını istiyoruz. Burası sahipsiz bırakıldıkça, akşamları ne olduğu bilinmeyen gürültü yapan, çevreye rahatsızlık veren kişilerin uğrak yeri oluyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme