Doğal Olan Normal Doğumdur

AFSÜ Yöneticileri 'Doğal Olan Normal Doğum' temasıyla düzenlenen Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısına katıldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde “Doğal Olan Normal Doğum” temasıyla gerçekleştirilen Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’na, AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit ve Hastane Başheki Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer ile katıldı.

Doğal Olan Normal Doğumdur

TOPLANTIYA ÜST DÜZEY KATILIM SAĞLANDI

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tıp fakültesi olan üniversitelerin rektörleri, dekanları ve hastane başhekimleri, il sağlık müdürleri, hastane yöneticileri, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, ebeler ve ilgili meslek örgütlerinden temsilciler yer aldı. Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun konuşma yaptığı toplantıda, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Atak, Eylem Planı’nın detaylarını sundu. Manken ve oyuncu Azra Akın da deneyimlerini paylaştığı konuşmasıyla normal doğumun teşviki çalışmalarına destek verdi.

Doğal Olan Normal Doğumdur

HASTANELERDE GEBE OKULLARI KURULACAK 

Toplantıda, tıbben gerekli olmayan sezaryen oranlarının azaltılması ve anne-bebek sağlığı açısından etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış normal doğumun özendirilmesi amacıyla hazırlanan eylem planı tanıtıldı. Bu kapsamda, doğum yapılan kamu, üniversite ve özel hastanelerin tümüne “Gebe Okulu” kurma zorunluluğu getirilecek. Bu hastanelerde “Anne Dostu Hastane” unvanını almak için gerekli fiziki standartların oluşturulması ve korunması sağlanacağı bildirildi. Eylem planıyla anne adaylarına, gebelik, doğum ve lohusalık süreçlerine ilişkin kapsamlı bilgilendirmeler yapılacak, var olan eğitim faaliyetlerinin kapsamının genişletilmesi, daha çok kişiye ulaşması sağlanacak.

Doğal Olan Normal Doğumdur

REHBER EBE VE DOĞUMHANE SORUMLULARI BELİRLENECEK

Anne adaylarının, gebelikten doğuma uzanan tüm süreçlerde bilimsel olarak kanıtlanmış en doğru bilgilere ulaşabilmesi amacıyla “Annelik Yolculuğu” mobil uygulaması hayata geçirilecek. Gelecek aylarda tanıtımı yapılacak uygulama sayesinde anne adayları merak ettiği tüm sorulara cep telefonlarından kolaylıkla erişebilecek. Tüm doğumhanelerde “rehber ebe” ve “doğumhane sorumluları” belirlenecek. Hâlihazırda verilen ebelik eğitimleri daha güçlü bir yapıya kavuşturulacak. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile ebeler, tıbbi hatalı uygulamalar konusunda bilgilendirilecek. Sezaryen oranı yüksek hastanelere, kök nedenlerin belirlenmesine yönelik aylık ziyaretler yapılacak. 

Doğal Olan Normal Doğumdur

Bakmadan Geçme