• Haberler
  • Eğitim
  • Doğa'da yarının liderleri yetişiyor – Kocatepe Gazetesi

Doğa'da yarının liderleri yetişiyor – Kocatepe Gazetesi

Doğa Okulları Afyon Kampüsü Genel Müdürü Muzaffer Çal, Doğa Okulları'nın Türkiye çapında 106 kampusüyle 14 yıldan bu yana Türkiye'nin eğitimde standartlarını belirleyen lider bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. Çal, 'Doğa Okulları'nın 'Yeni Nesil Eğitim' anlayışının temelinde 'mutlu çocuk öğrenir, başarıyı yakalar, bilgiyi sadece öğrenmekle kalmaz, bunu materyaller ve duygularla hayatına entegre eder anlayışı yatıyor. MEB [&hellip]

Doğa Okulları Afyon Kampüsü Genel Müdürü Muzaffer Çal, Doğa Okulları’nın Türkiye çapında 106 kampusüyle 14 yıldan bu yana Türkiye’nin eğitimde standartlarını belirleyen lider bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. Çal, “Doğa Okulları’nın ‘Yeni Nesil Eğitim’ anlayışının temelinde ‘mutlu çocuk öğrenir, başarıyı yakalar, bilgiyi sadece öğrenmekle kalmaz, bunu materyaller ve duygularla hayatına entegre eder anlayışı yatıyor. MEB müfredatına ek olarak öğrencilerimize verdiğimiz seçmeli derslerle onların kişisel gelişimini desteklerken kendine güvenli, soruna değil çözüme odaklı bir dünya vizyonuna sahip bireyler yetiştiriyoruz” dedi.
EKOLOJİK SİSTEMLE İÇ İÇE
Öğrenciler için birçok fırsat sunduklarını aktaran Çal, “Doğa Okulları’nın Kampüslerinde sunduğu fiziksel şartlar ile öğrencilerimiz, bilim, teknoloji ve ekolojik sistemle iç içe zaman geçiriyor, öğrendikleri bilgileri hayatlarında da uyguluyorlar. Tüm bu uygulamalarla çocuklarımıza özgüven kazandırıyoruz. Özgüven kazanan çocuk başarıyı da yakalamış oluyor. Biz öğrencilerimizin öğrenme eylemini ders saatleriyle kısıtlamıyoruz. Onların ev ortamında, sosyal yaşam alanlarında da öğrenme sürecini devam ettirmelerini sağlıyoruz. Her öğrencinin adeta kişisel asistanı gibi işlev gören Dijital Asistan uygulaması, özel çalışmalar, mesleki gözlem çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile akademik sistemin yanına ek öğrenimler sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
TEOG’DA BAŞARILI BİR OKUL
Doğa Okulları’nda uluslararası standartta yabancı dil eğitimi verildiğini hatırlatan Çal, açıklamasına şöyle devam etti:
“Birinci sınıftan itibaren öğrencilerimize, iletişim odaklı deneyimlerle, kendilerini yabancı dilde rahatlıkla ifade etmeyi öğretiyoruz. Uluslararası standartlarda yabancı dil eğitimiyle,kendilerini hem yazılı hem sözlü rahatlıkla ifade edebilecek yeterliliğe ulaşan öğrencilerimiz,en az 2 yabancı dille mezun oluyorlar.Daha ilkokul 1.sınıftan itibaren ezberci değil öğrencinin akademik becerilerinin,analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine odaklı bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Eğitim yöntemlerimizin sınavlara hazırlık programlarımızın başarısı, her yıl TEOG ve YGS / LYS sınavlarında öğrencilerimizin kazandığı üstün başarılarla da belgeleniyor. TEOG sınavlarına öğrencilerimizi Doğa Okulları’nın uzman eğitimci kadrosu tarafından oluşturulan yüzde 100 uyumlu içerikli programlarımızla sınava hazırlıyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme