• Haberler
  • Gündem
  • Doğa Koleji'nden AFİKAD'a kutlama – Kocatepe Gazetesi

Doğa Koleji'nden AFİKAD'a kutlama – Kocatepe Gazetesi

Doğa Koleji'nin öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel gerçekleşen program ile AFİKAD Üyeleri bir araya geldi. Kahvaltı ile başlayan programda konuşma yapan Doğa Koleji Kurucu Üyesi ve Yöneticilerinden Mustafa Gül, 'Kadınlarımızın dünya üzerindeki etkisini anlatmakla bitmez. Sizler olmasanız biz erkeklerin de gerçekten bu ticari hayatta başarılı olması mümkün değil. Ama bugün burada aramızda bulanan [&hellip]

Doğa Koleji’nin öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel gerçekleşen program ile AFİKAD Üyeleri bir araya geldi. Kahvaltı ile başlayan programda konuşma yapan Doğa Koleji Kurucu Üyesi ve Yöneticilerinden Mustafa Gül, “Kadınlarımızın dünya üzerindeki etkisini anlatmakla bitmez. Sizler olmasanız biz erkeklerin de gerçekten bu ticari hayatta başarılı olması mümkün değil. Ama bugün burada aramızda bulanan kadınlar ticari hayatta da söz sahibi olmuş, belli bir noktaya gelmiş kişilersiniz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda ve yaşantınızda başarılar dilerim. Kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi.
Gül’ün konuşması sonrasında kahvaltı tamamlandı ve program konferans salonunda devam etti. Kadınlara özel yapılan sunumun ardından konuşan Doğa Koleji İlkokul Müdiresi Sunayna Üke, yaptığı konuşma sonrasında salonda bulanan öğrencilere Türkiye’de ve Afyon’da belirli mesleklerin ilkleri olan kadınları sordu. Öğrenciler tek tek isimleri saydıktan sonra bir sunum daha yapıldı.
Üke’den sonra AFİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Helvacıoğlu, konuşma yaptı. Kadınların emeğinin göz ardı edilemeyeceğine dikkat çeken Başkan Helvacıoğlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal’in bizlere armağanı olan Cumhuriyet’in odak noktasında olan kadınlar, çağdaş, günlere gelmemizde kilit rol oynamıştır. Ülkemizde iş hayatında aktif olarak yer alan ve büyük başarılar Türk Kadınının bugün bilim, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarında da çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Gelişmiş, ekonomik olarak kalkınmış ve demokratik hiçbir toplumda kadınların emeği ve katkısının göz ardı edilmeyeceği tartışılmaz bir gerçektir. Başka bir gerçek ise ülkemizin yaşadığı ekonomik ve toplumsal zorluklara rağmen, yürütülen çalışmalar ve projeler sayesinde kendi işini kuran sayısında son yıllarda gözlenen artışa rağmen, iş hayatında kadınların varlığı ve haklarının yeterli seviyede olmamasıdır. Buna verilecek en güzel örnek nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğu toplumumuzda kadın CEO oranının yüzde 2’lerde kalması, yönetici olarak ve farklı meslek gruplarında istihdamı sağlanan kadın sayısının oldukça az olmasıdır. Bu sonucun en önemli sebebi kültürel yapı ve ataerkil yaklaşımdır. Sorunu ortadan kaldırmak için eğitim ve hayatın her alanında kadınlar olarak bizlerin birlikte hareket etmesi gerekmektedir” ifadesine yer verdi.
“AFYONKARAHİSAR SONDAN DÖRDÜNCÜ”
Afyonkarahisar’ın araştırmalara göre listenin sondan dördüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Başkan Helvacıoğlu,“ECD’nin Kadının İşgücüne Katılım Raporu’na göre Türkiye en alt sıralarda yer alırken kadın-erkek eşitliğinde ilimiz Afyonkarahisar listede sondan dördüncüdür. AFİKAD olarak üstlendiğimiz toplumsal sorumluluk bilinci ile cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak, kadın istihdamıyla ülkemizin, ilimizin teknolojik, ekonomik ve kültürel gelişimini artırmayı görev edinip ülkemiz ve ilimiz için oldukça olumsuz olan bu tabloyu ortadan kaldırmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeye hazırız. Dünya Kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Helvacıoğlu’na Üke tarafından plaket taktim edildi. Doğa Koleji Anaokulu Müdüresi Zahide Öksüz tarafından da yine Helvacıoğlu’na çiçek verildi. Doğa Koleji tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak yaptırılan pasta kesimi ile program sona erdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme