Doğa Koleji'nde avantajlı kayıtlar devam ediyor

Afyon Doğa Koleji Genel Koordinatörü Yasin Sarı Gün FM'de yayınlanan Gündem programına konuk oldu. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sorularını yanıtlayan Sarı amaçlarının dünyaya entegre bir eğitimde kendi değerlerine sahip, dünya bireyi çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.Doğa Koleji'nin Afyonkarahisar'da dört yıldır faaliyette olduğunu söyleyen Afyon Doğa Koleji Genel Koordinatörü Yasin Sarı, '2014 yılında eğitim-öğretime [&hellip]

Afyon Doğa Koleji Genel Koordinatörü Yasin Sarı Gün FM’de yayınlanan Gündem programına konuk oldu. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Sarı amaçlarının dünyaya entegre bir eğitimde kendi değerlerine sahip, dünya bireyi çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.
Doğa Koleji’nin Afyonkarahisar’da dört yıldır faaliyette olduğunu söyleyen Afyon Doğa Koleji Genel Koordinatörü Yasin Sarı, “2014 yılında eğitim-öğretime başladık. O dönemde ilimizde çok fazla kolej yoktu. Ardından ilimizde farklı kurumsal marka ve yerel okullar açılmaya başladı. 25 dönümün içinde, 13 bin metrekare ve 1100 öğrenci kapasiteli anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisesi olan güzel bir kampus oluşturduk” şeklinde konuştu.
 “OKULUMUZDA 70 CİVARINDA
ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR”
Doğa Koleji’nin Afyonkarahisar’da açılmasıyla özel okulların açılmasına öncülük ettiklerini belirten Sarı, “Beyaz yakalı dediğimiz doktor, öğretim görevlisi ve savcı gibi meslek mensupları çocukları için iyi eğitim alacakları bir eğitim kurumu arıyorlar. Afyon zaten çok güzel bir şehir. Beyaz yakalılar çocuklarının eğitimlerinden dolayı başka şehirlere tayin istiyorlardı. Kolejimizin açılmasıyla tayinler azaldı. Hatta tayini çıkan velilerimiz üzülerek gitmeye başladılar. Okulumuzda 70 civarında öğretmen görev yapıyor. Bu öğretmenlerimizin yarısı şehir dışından gelip Afyon’a yerleştiler. Birçok ilden gelen bu öğretmenlerimiz şehrimizin entelektüel yapısına katkı sunuyorlar. Bu da bence kolejimizin ilimize kattığı bir artıdır. Kolej denilince herkesin beklentisi hijyen, temizlik, birebir ilgi, özgüven, yeteneklerinin keşfedilmesi, yabancı dil ve uluslar arası vizyon şeklinde sıralanabilir. Bunların tamamı kolejimiz sayesinde öğrencilerimize sunuluyor. Netice olarak kazanan Afyon olmuştur.” dedi.
“VELİLER ÇOCUKLARIYLA BİREBİR
 İLGİLENİLMESİNİ İSTİYOR”
Velilerin kafalarında çocuklarını koleje gönderdiklerinde ne kazanırım sorusunun bulunduğuna işaret eden Sarı, “Şehrimizdeki gözde okullarda yoğun tercih nedeniyle sınıflar oldukça kalabalık. Veliler bu okullarda birebir ilgi daha düşük olduğundan başka okulları düşünmeye başlıyor ve özel okullara yönleniyorlar. Çocuklarıyla ilgilenilmesini, yabancı dilini geliştirmesini, sanat ve spor alanında aktif olmalarını istiyorlar. Gireceği sınavlarda başarılı olmasını istiyorlar. Bu gerekçelerle çocuklarını özel okullara veriyorlar.” diye konuştu.
“ZAFER HAFTASI DOLAYISIYLA
KAMPANYAMIZ VAR”
Yeni eğitim-öğretim sistemine hazırlıklarının tamamlandığını belirten Sarı, “Yüzde 90 oranında kapasitemizi tamamladık. Yüzde 10 oranında kontenjanımız var. İçinde bulunduğumuz Zafer Haftası dolayısıyla avantajlı kayıt kampanyamız var. Bundan yararlanmak isteyen velilerimizi okulumuza bekliyoruz. Büyük Zafer’in 96. yıldönümü tüm ulusumuza kutlu olsun” dedi.
Afyon Doğa Koleji Genel Koordinatörü Yasin Sarı amaçlarının dünyaya entegre bir eğitimde kendi değerlerine sahip, dünya bireyi çocuklar yetiştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme