Doğa Koleji, başarı hedefiyle açıldı

Eğitimde yeni bir tarzla yola çıkan Doğa Koleji'nin Afyonkarahisar Kampüsü, il protokolünün katıldığı bir törenle açıldı. Yoğun talep gören Doğa Koleji'nde 3 boyutlu cep sinemasından havuza, Satranç Sınıfı'ndan müzik ve resim dersliklerine kadar pek çok ayrıntı düşünüldü Doğa Koleji, kendine özgü yenilikçi eğitim modeli ve yeni kampüsleriyle büyümeye devam ediyor. Bugün 40'tan fazla ilde 50 [&hellip]

Doğa Koleji, başarı hedefiyle açıldı

Eğitimde yeni bir tarzla yola çıkan Doğa Koleji’nin Afyonkarahisar Kampüsü, il protokolünün katıldığı bir törenle açıldı. Yoğun talep gören Doğa Koleji’nde 3 boyutlu cep sinemasından havuza, Satranç Sınıfı’ndan müzik ve resim dersliklerine kadar pek çok ayrıntı düşünüldü

Doğa Koleji, kendine özgü yenilikçi eğitim modeli ve yeni kampüsleriyle büyümeye devam ediyor. Bugün 40’tan fazla ilde 50 binden fazla öğrenciye anaokulundan liseye kadar ‘Doğa Konseptli Eğitim Modeli’ ile farklı bir eğitim anlayışı sunuyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılında kapılarını açan Afyon Doğa Koleji, eğitim kalitesi ve kendine özgü eğitim modelini öğrencilerle buluşturacak. Kolej’in Afyonkarahisar Kampüsü’nün açılışı, il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.
YENİ BİR TARZLA EĞİTİM
Eğitim anlayışının temelinde ‘Merak eden çocuk öğrenir’ fikri yatan Doğa Koleji, sunduğu “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile yeniliğe açık ve öğrenmeyi seven öğrenciler yetiştiriyor. Bu yenilikçi anlayışı son teknoloji ile birleştiren Doğa Koleji Afyonkarahisar Kampüsü’nde de öğrencilerine mutlu ve keyifli bir ortamda eğitim şansı veriyor.
TEKNOLOJİDEN YARARLANILDI
Afyonkarahisar’da Doğa Koleji; metro internet kullanımı, windows alt yapısı, Promethean akıllı tahtaları ile donatılmış 52 dersliği ile öğrencilerine interaktif eğitim imkânı sağlıyor.
11 bin metrekare kapalı alanı içerisindeki Afyon Doğa Koleji, öğrencilere geniş bir alanda kampüs havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampüs içerisinde ayrıca yüzme havuzu, kapalı spor salonu, mini cep sineması, satranç dersliği, 3D laboratuvarları, lego robotic atölyesi, bilim atölyeleri, sanat atölyeleri, Oxford Street, müzik ve resim derslikleri, fizik ve kimya laboratuvarları, 320 kişilik konferans salonu ile öğrencileri ‘Doğa Konseptli Eğitim’ vizyonuyla buluşturacak ekoloji derslikleri yer alıyor.
BAŞARI ÇITASI YÜKSELECEK
Doğa Koleji’nin Afyonkarahisar Kampüsü’nün açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Afyonkarahisar birçok büyükşehiri geride bırakacak bir cazibe merkezi. En büyük şansımız, çalışkan bir Orman ve Su İşleri Bakanı’na sahip olmamızdır. Amacımız eğitimde eğitim tecrübesine sahip arka planda başka hedeflerin olmadığı, tek amacının halkımıza, aziz milletimize milli eğitim kanunlarına uygun bireylerin yetiştiği özel okulların da şehrimizde varolmasıdır. İnşallah Afyonkarahisar ilinin başarı çıtasını, kamuya ait yatırımlarla beraber bu okulumuz ileri taşıyacak” dedi.
DİSİPLİNİN SÜREKLİLİĞİ ŞART
Kolej’de disiplinin elden bırakılmamasını tavsiye eden Güner, “Disiplinin olmadığı, hedefin olmadığı bir müessesenin başarılı olması gerçekten çok zordur. Afyonkarahisar halkı mutlaka bu okula gerekli desteği sağlayacaktır. Bütün özel okulları olduğu gibi burayı da mutlaka denetleyeceğiz. Bu okul yapacağımız denetimlerde bir numara olacak mı, bunun sözünü veriyor musunuz?” diye sordu. Şirket ortaklarından Mustafa Gül de “Söz veriyoruz” karşılığını verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

5 ayda işlem tamam

Doğa Koleji’nin Afyonkarahisar’da açılmasını sağlayan şirket ortaklarından Ramazan Avcı, Mart-Eylül ayları arasında her işlemin tamamlandığını kaydetti

Doğa Koleji Kampüsü’nün açılması dolayısıyla okul içindeki konferans salonunda tören düzenlendi. Törende konuşan şirket ortaklarından Ramazan Avcı, kısa sürede büyük bir hamle yaptıklarının altını çizdi. Avcı, “5 buçuk ay oldu, 5 buçuk ay sonra bugünlere geldik. Bize desteklerini veren Sayın Valimize ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu destekler olmasaydı biz bugün bu noktalara gelemezdik. Çok zor bir zamanda iyi bir yol aldık. Bundan sonra buraları öğretmenlere bırakıyoruz. Bizim gönlümüzden geçen, sadece felsefesi eğitim olsun” dedi.
ÖZELLİKLERİNİ KEŞFEDEN
BAŞARILI OLUR
Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Yasin Sarı ise “Biz Mart ayında temelimizi attık. Afyon’da diğer Doğa Kolejleri’ne ne varsa aynısı var, hatta farklı bazı özellikleri de bulunuyor. Kendi yaratılmış özelliklerini keşfeden bireyler hangi mesleği seçerse seçsin başarılı olur. Biz kontrol edilmekten memnuniyet duyarız. Şu an birçok sınıfta yerimiz yok” diye konuştu.
EĞİTİM İLE İLGİLİ
TALEPLERE HIZLI CEVAP
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise eğitimin önemine dikkat çekti. Çoban, “Eğitimle ilgili olarak çok gayretler içinde olduk. Eğitim kadrosuyla her zaman istişarede bulunduk. Bizim dönemimizde okullara yapılan yatırımlar, geçmişle kıyaslanmayacak durumda. Eğitimle ilgili ne tür bir talep gelirse bürokrasiye takılmadan o talebin gereğini yerine getiririz. Bize bu okulun yapılması için müracaat Mart ayındadır. Mart sonuna doğru inşaat başladı. Ülkemiz ve şehrimiz adına çok mutlu bir an” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM VE BİLİM MERKEZİ KURULACAK
Belediye olarak eğitimle ilgili iki yeni proje geliştirdiklerini söyleyen Çoban, “Eğitim sadece birtakım grupların elindeydi. Ben istiyorum ki yeni eğitim kurumları açılsın ve açılacaktır. İnşallah göreceksiniz, yeni okullar da açılacak. Biz de bu okulu görünce kendime çok büyük dersler çıkardım. İnşallah seçim projelerimiz arasında yoktu, belediye olarak en kısa zamanda eğitim dünyamızın kullanabileceği eğitim ve bilim merkezi kurmayı hedefliyoruz. Bunu planlarımız arasına aldık. Afyonumuzun kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmak amacıyla inşallah Afyon Belediyemiz bir konservatuvar inşa edecek” dedi.
EĞİTİMDE ATILIM YAPILACAK
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de şu ifadeleri kullandı:
“Bizim inancımız, milli kültürümüz okumayı var eden bir kültüre dayanmaktadır. Cenab- Hakk’ın Hazreti Peygamberimize ilk emri ‘Oku’ olmuştur. Devletimiz ve hükümetimiz eğitim anlamında çok büyük yatırımları yapmakta. Bizler Valiler olarak eğitim konusu üzerinde titizlikle durmuşuzdur. Temel hedefimiz ikili öğretimden tekli öğretime geçmektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme