• Haberler
  • Genel
  • Doğa Koleji Afyon eğitiminin yıldızını parlatacak

Doğa Koleji Afyon eğitiminin yıldızını parlatacak

Afyon Doğa Koleji tanıtım toplantısında konuşan Okulun Kurucu Müdürü Ramazan Eryıldız, okulun Afyonkarahisar eğitiminin yıldızını parlatacağını söyledi Konsept okul anlayışı ile büyüyen Doğa Koleji eğitim kalitesi ve kendine özgü eğitim modelleriyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Afyonkarahisar’da öğrencileri ile buluşacak. HEDEF YENİNESLİ KAZANMAK Afyon Doğa Koleji tanıtım toplantısında okul gezisinin ardından ilk sunumu okul kurucularından Ramazan Avcı [&hellip]

Doğa Koleji Afyon eğitiminin yıldızını parlatacak

Afyon Doğa Koleji tanıtım toplantısında konuşan Okulun Kurucu Müdürü Ramazan Eryıldız, okulun Afyonkarahisar eğitiminin yıldızını parlatacağını söyledi

Konsept okul anlayışı ile büyüyen Doğa Koleji eğitim kalitesi ve kendine özgü eğitim modelleriyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Afyonkarahisar’da öğrencileri ile buluşacak.
HEDEF YENİ
NESLİ KAZANMAK
Afyon Doğa Koleji tanıtım toplantısında okul gezisinin ardından ilk sunumu okul kurucularından Ramazan Avcı yaptı. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen sunumda Avcı, konferans salonundaki dizaynın tamamen kendisine ait olduğunu söyledi. Yapılan mekanların insanlar kullanıldıkça bir değer arz ettiğine temas eden Avcı; “Yapılan bir mekan kilitli dursun eski mantığı ile olduktan sonra hiçbir anlamı yok. Çocuk kırıp, dökerek öğrenecek. Bizler de yenisi yapacağız. Evlerde de alışıla gelen çocuklara sürekli dur, sus denilmesidir. Eski dönem anlayışı ile çocuk doğup büyümesi ile örneğin anne ‘Aman baban gelir kızar şunları yapma.’ tepkisini veriyor., Çocuk okulda sürekli öğretmenlerinin kızacağı korkusuna sahip. Askere gittiğinde komutanın kızar vd ile çocuklar hep bir baskı altında yeştiriliyorlar. Bu anlayış neticesinde bir nesli kaybettik. Yeni nesli kazanabilmek için artık çocuklara biraz daha özgüveni veren kendisini anlatabilen, uçukta olsa o düşünceyi söyleyebilen bir nesli yetiştirebilmemiz için bu mekanları oluşturmamız lazım. O mekanlarla birlikte çocuklara fikirlerini söylettirebilecek öğretmenleri de buralara almamız lazımdır.” dedi.
HERŞEY DÜŞÜNÜLÜP YEDEKLENDİ
Okul kurucularından işadamı Ramazan Avcı, üç boyutlu eğitim sistemine sahip olduklarını, ısıtma ve soğutma ihtiyacının son sistemle sağlanacağını kaydetti. Binanın on adet kombi ile ısındığını ve sıcaklık derecesinin 23 derece de sabit kaldığını kaydeden Avcı; “Yüz tonluk çelik su depomuz var. Zannediyorum burada iki, üç hafta kadar olası bir su yokluğunda çocuklarımızın tüm su ihtiyacını karşılayabilecek. Son sistem yangın söndürme sistemlerimiz vardır. Bir çok kurumda şu anda milli eğitimin hiçbir okulunda Afyon’da olduğunu ben bilmiyorum. Bizler bunların ekstra olarak okulumuza yapılmasını istedik. Bu sistemler çok maliyetli. Ama güvenlik açısından almamız gereken tedbirlerden bir taneside bu idi. Bir tek cana zarar gelse yapılan binaların hiçbir anlamı olmaz. Hemen herşeyin yedeklemesini düşündük. Yedek güç ünitemiz, elektrikle ilgili sistemlerde jenaratörümüz bulunuyor. Elektronik akıllı tahta ile çalışıyorsunuz. İnternet bağlantısı gittğinde onun yedeklemeleri dahil herşey düşünüldü. Oldu ki hiçbir sistem çalışmadı, böyle bir durumda tüm ders içeriği flas bellekler sayesinde sürdürülebiliyor.” diye konuştu.
DOĞA HAYVAN VE İNSAN
SEVGİSİ AŞILANACAK
Ramazan Avcı, okul öğrencilerine hayvan sevgisini öğretme amacıyla küçük bir hayvanat bahçesi oluşturulup, at ahırları ile binicilik olgusunu oluşturmak istediklerinden söz etti. Doğa, ağaç ve orman sevgisi ile hayvan sevgisinin paralellik oluşturduğunu değinen Avcı; “Hayvanı seven insanı sever. İnsanı seven dünyayı sever diye bir söz vardır. Biz çocuklara hayvan sevgisini ve ekolojik sevgiyi verdiğimiz zaman er geç insan sevgisini de vermiş olacağız. İnsan sevgisi aşılanan bir çocuk hiçbir zaman topluma zararlı olamaz. Bizim böyle bir düşünce sistemimiz var. İnşallah o konuda da başarılı oluruz diye düşünüyoruz. Bahçe alanını geniş tuttuk. Böylece sosyal aktivite alanları oluşturmayı amaçladık. Çocuklarımızın elleri ayakları toprağa çime değsin istedik. Vücutta biriken statik elektriğin bu sayede boşaltılmasını sağlayacağız. Çocuk okuldan eve döndüğünde biriken enerjisini ebeveynlere atmamış olacak. Çocuklarımız evlerine rahat şekilde dönecekler.” ifadelerini kullandı.
DOĞA KOLEJİ
HAYATA HAZIRLAYACAK
Afyon Doğa Koleji’nde sosyal aktivite alanları oluşturulduğunu aktaran Ramazan Avcı, özellikle ekoloji dersliğinin Afyon’da farklı ve ilk kez görülecek bir eğitim sistemi olduğuna dikkat çekti. Okul içerisine bir tane kafe sera yapıldığını belirten Avcı şunları söyledi: “Afyon’da yavaş yavaş gelişen seracılığı çocukların bir görmesini istedik. Aynı zamanda bu alanı kafe gibi de kullanacağız. Orada velilerin de birşeyler yapmasını sağlayacağız. Ekoloji dersliğinde her sınıfa 50 metrekarelik bahçe koyduk. Çocuklar o bahçelerde domates, biber dikerek birşeylerle uğraşacaklar. Çocuklarımızın üretimin ne olduğunu öğrenerek bilinçli tüketici olmalarına katkı vereceğiz.”
BU KOLEJDE
YOK YOK
Afyon Doğa Koleji Kurucu Müdürü Ramazan Eryıldız, her şeyin en ince ayrıntılarına dikkat edilerek en iyi planlamaların yapılabildiğini kaydetti. Bütün hesapların çocukların mutlulukla gelerek koştukları okulda başarıya ulaşma üzerine yapıldığını söyleyen Eryıldız şöyle konuştu: “Zevk alıp mutlu oldukları, benimsedikleri, kendilerini buldukları bir okul ortamı oluşturumaya çalışıldı. Diğer okullardan farkımız bu. Çocuklarımızın aradıkları tüm etkinlik ve ihtiyaçlara cevap verilecek. Okulumuzun temel hareket noktası ve eğitim mantığımız da budur. Sosyal yönden olgunlaşmış çocuk, mutlu çocuk, karakterli birey, sportif alanda hangi alanda ilgi ve yeteneği varsa o alanda desteklen, özgüvenle akademik anlamda da olabildiğince maksimum düzeye getirilebilecek çocuklar Doğa Kolejlerinin hedefidir.”
EĞİTİM OLGUSU
ANLAM KAZANACAK
Okuldan kaçan çocuk olmayacağını, okuldan ayrılış vakti geldiği için üzülen çocuklar olacağını ifade eden Ramazan Eryıldız, en önemli kurgunun özenle çok çeşitli elemelerden geçirilen eğitim kadrosu olduğuna değindi. Son derece nitelikli bir okulda daha da nitelikli öğretmenler konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiğini aktaran Eryıldız; “Kurucularımıza teşekkür ediyorum. Bizlere güvenerek şunu söylediler, ‘Hocam eğitimle ilgili takımınızı siz oluşturun.’ Doğa Koleji Genel Merkezimize teşekkür ediyorum. Alan yeterlilikleri ve öğretmenlerin belirlenmesi konusunda bize tam destek verdiler. Biz öğretmen kadromuzu belirlediğimizde ülke genelinde 1048 adet öğretmen müracaatımız vardı. Bunların yüzde 80’i ile bire bir görüştüm. Öğretmen seçiminde olmazsa olmazlarımız; En az 3 yıl deneyimli olup alanında yeterli olacak, iletişim sorunu olmayacak, Doğa’nın eğitim olgusunu kullanabilecek teknoloji yeterliliğine sahip olmalarıydı. 50 Kişilik öğretmen kadromuzla hiçbirinden şüphem olmadan gönül rahatlığıyla biz buradaki eğitim olgusu daha anlamlı hale getireceğiz.” dedi.
DERSHANEYE, ÖZEL
DERSE HACET YOK
Tüm heyecanlarıyla eğitim öğretime hazır olduklarını ifade eden Kurucu Müdür Ramazan Eryıldız, okul kapasitesinin bin 200 öğrenci olduğunu kaydetti. Şu anki öğrenci ön görüsünün 500 ile 600 arasında değişeceğini ifade eden Eryıldız; “Şu anda 450 üzerinde kaydımız var. Kayıtlarımız devam ediyor. Yeni açılan okullar takip edilirse başlangıcımız gayet iyi. Afyon eğitimin başarı durumu malum. Bu noktada bir hedef koyduk. Kurucularımız Afyon’da şimdiye kadar hiçbir konuda şimdiye kadar hayali bile edilmeyen fiziksel anlamda birşey ortaya koydu. Biz eğitimin gönül ile başladığına inanıyoruz. Biz eğitim için varız. Tüm çocuklarımız çok değerli ve özeller. Her çocuk eğitilebilir. Tüm çocuklarımızı maksimum düzeye nasıl getirebileceğimizi velilerimize aylık göstereceğiz. Doğa da okuyan hiçbir çocuk dershaneye ihtiyaç duymayacak. Okul olarak dershane görevini biz üstleniyoruz. İddialıyım altına imza atarım. Gece, gündüz, bire bir çalışacağız. Benim öğrencim dershaneye ve özel ders almaya ihtiyaç duymayacak. Okulumuz Afyonkarahisar eğitiminin yıldızını parlatacak.” diye konuştu. anıtım toplantısında okulun kurucuları Ramazan Avcı, Mustafa Gül, Ömer Aktan, Koray Yolcu, okul öğretmenleri ve idarecileri hazır bulundular. Toplantı aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme