• Haberler
  • Genel
  • Doğa alanlarının koruma kullanma dengesi gözetilmeli

Doğa alanlarının koruma kullanma dengesi gözetilmeli

Doğa turizminin ekonomiye kazandırılması halinde normal turizmden çok daha fazla gelir getirici olacağını ifade eden V. Bölge Müdürü Proje Yöneticisi Mehmet Kuşçu, doğa turizminin Afyonkarahisar’da geliştirilmesi için ildeki doğal alanların koruma ve kullanma dengesinin gözetilmesi gerektiğini söyledi Afyonkarahisar İli Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı dün yapıldı. ATB salonunda yapılan çalıştaya ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri [&hellip]

Doğa alanlarının koruma kullanma dengesi gözetilmeli

Doğa turizminin ekonomiye kazandırılması halinde normal turizmden çok daha fazla gelir getirici olacağını ifade eden V. Bölge Müdürü Proje Yöneticisi Mehmet Kuşçu, doğa turizminin Afyonkarahisar’da geliştirilmesi için ildeki doğal alanların koruma ve kullanma dengesinin gözetilmesi gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar İli Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı dün yapıldı. ATB salonunda yapılan çalıştaya ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürü Proje Yöneticisi Mehmet Kuşçu yaptı. Sözkonusu çalışmaların Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla başladığını anlatan Mehmet Kuşçu, doğa turizmi master planı için ilk toplantının 29 Kasım 2011 tarihinde yapıldığını bildirdi.
DOĞA TURİZMİ EKONOMİK DEĞER
Orman ve Su İşleri Bakanlığı V. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, ilk toplantı ile birlikte komisyonların oluşturulup çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Afyonkarahisar Doğa Turizmi Master Planı çalışmasının nihayetlenme aşamasında olduğunu belirten Kuşçu; “Doğa Turizmi Master Plan Çalıştayı’nda katılımcılarında görüşlerinizi, önerilerinizi alarak bu süreci tamamlamak istiyoruz. Doğa turizmi ya da ekoturizm dünyada turizmin en hızlı büyüyen sektörlerinden birisidir. Türkiye’de doğa turizmi son yıllarda deniz turizmi kadar önem kazanmaya başladı. İspanya, Kanada ve Amerika gibi ülkelere baktığımızda doğa turizmi konusunda ülkemizin bu kaynaklarını çok iyi değerlendiremediğini görüyoruz. Doğa turizminin ekonomimize kazandırılması çok önemli. Bacasız fabrika dediğimiz turizmin bu manada tanıtılması bilinmesi önem arz ediyor. Normal turizmden çok daha fazla gelir getirdiği de malum. Doğa turizminin yöreye daha fazla katkı sağladığı tespit edilmiş bulunmaktadır. Doğaya dayalı bir turizm çeşidi olan doğa turizminin Afyonkarahisar’da geliştirilmesi için ildeki doğal alanların koruma ve kullanma dengesinin gözetilmesi zorunludur. Bu plan sayesinde Afyonkarahisar’ın turizmden alacağı payın artırılması hedeflenmektedir. Turizm potansiyeli bulunan Afyonkarahisar’ın diğer alternatif turizm türleriyle cazibesi daha da artacaktır.” dedi.
BÜYÜK EMEK VERİLDİ
V. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, doğa turizmi master planı çalışmasına tüm kurum kuruluşlarla birlikte sivil toplum kuruluşlarınında çok büyük emek verdiklerini söyledi. Kuşçu, Afyonkarahisar’ın doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerinin koruma kullanma dengesi içerisinde kullanılacağını belirtti. Mehmet Kuşçu şunları söyledi: “Turizmin ilimiz için taşıdığı özel önem göz önünde bulundurulursa bu master planı ile ilgili başta üniversitemiz olmak üzere tüm kurum, kuruluş temsilcilerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Afyonkarahisar İli Doğa Turizmi Master Plan sunumunu Şube Müdürü Proje Koordinatörlerinden Abdülkadir Sevinç yaptı. Çalıştay’da; Proje koordinatörlerinden Mine Durmuş, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Doç. Dr. Mustafa Kargıoğlu, Yardımcı Doçent Dr. Çetin Şenkul, Yardımcı Doçent Dr. İsmail Kervankıran, Yardımcı Doçent Dr. Hatice Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Havanur Yamaner, Orman Mühendisi Cihan Yüksel, AFDOS Klübü Ahmet Şükrü Köse, Coğrafya Yüksek Lisans Öğrencisi Ahmet Davran, Editör Çevre Yüksek Mühendisi Serpil Taşpınar yer aldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme