Diz kireçlenmesinde yeni tedavi umudu

Özel Fuar Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 'PRP tedavisi son dönemlerde yaygın kullanılmaya başlamış yöntemdir.Özellikle diz kireçlenmelerinde sıklıkla uygulanmaktadır. PRP yöntemi hastanın kanı alınıp santrifüj işlemi uygulanır. Bu işlemin sonunda trombosit yoğunluğuna sahip olan bir jel elde edilir. İşte buna PRP adı verilir. Trombositlerin kanın pıhtılaşması ile ilgili işlevleri yanı sıra doku hasarının iyileşmesini sağlayıcı özellikteki büyüme [&hellip]

Özel Fuar Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “PRP tedavisi son dönemlerde yaygın kullanılmaya başlamış yöntemdir.Özellikle diz kireçlenmelerinde sıklıkla uygulanmaktadır. PRP yöntemi hastanın kanı alınıp santrifüj işlemi uygulanır. Bu işlemin sonunda trombosit yoğunluğuna sahip olan bir jel elde edilir. İşte buna PRP adı verilir. Trombositlerin kanın pıhtılaşması ile ilgili işlevleri yanı sıra doku hasarının iyileşmesini sağlayıcı özellikteki büyüme faktörlerini de salgılarlar” denildi.
SEANSLAR HÂLİNDE UYGULANIYOR
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Lezyon olan bölgeye enjeksiyon şeklinde uygulanır.Hastalığın tanısına göre değişmek ile birlikte gonartroz tanısı olan hastalarda 3 seans, omuz tendon yırtıkları ve menisküs yaralanmaların da 2-3 seans, tendinitlerde ise 1-2 seans genel olarak yeterli olmaktadır. Enjeksiyondan sonra birkaç hafta içinde tedricen başlar ve iyileşme süreci 3 ay ile 12 ay arasında devam eder. Bu nedenle PRP enjeksiyonları sonrası kortizon enjeksiyonlarında olduğu gibi hızlı bir ağrı azalması olmaz. Şikayetler yavaş yavaş azalır ve aylar içinde geçer. PRP tedavisi sonrası en sık enjeksiyon yapılan bölgede yanma ve enjeksiyon ağrısı olabiliyor. Ancak bu şikayetler kısa sürede, hızla kayboluyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme