• Haberler
  • Gündem
  • Diyarbakır’ın, Antalya’nın açığını Afyon kapatmalı

Diyarbakır’ın, Antalya’nın açığını Afyon kapatmalı

Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılık alanında son gelişmelerin sergilendiği, üretici ve tüketicilerin buluştuğu Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı, büyümeye ve sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. Kültür Park ve Fuar Alanı’nda geniş katılımlı bir törenle açılışı yapılan fuar, daha ilk gününde büyük ilgi gördü. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan fuarda, 19 ilden 19’u yabancı 123 firma stant [&hellip]

Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılık alanında son gelişmelerin sergilendiği, üretici ve tüketicilerin buluştuğu Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı, büyümeye ve sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. Kültür Park ve Fuar Alanı’nda geniş katılımlı bir törenle açılışı yapılan fuar, daha ilk gününde büyük ilgi gördü. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan fuarda, 19 ilden 19’u yabancı 123 firma stant açtı. Fuar’ın açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile il protokolü iştirak etti.
KAPASİTEMİZİ
 İKİYE KATLAMALIYIZ
Fuar’ın açılışında konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Diyarbakır ve Antalya’daki açığın Afyonkarahisar tarafından kapatılması gerektiğini söyledi. Kıcıroğlu, “Afyonkarahisar çiftçisine, Ege çiftçisine ülkemizin içinde bulunduğu son durumla ilgili bir görev daha düşmüştür. Bu günkü performansımızı, bugünkü üretim kapasitemizi en az ikiye katlamak durumundayız. O da bu fuarlar sayesine olacak. Çünkü Diyarbakır çiftçisinin, Ağrı çiftçisinin, Hakkari’deki çiftçimizin üretim açığını da bizler kapatmak zorundayız. Eğer bu bayrak altında bugün huzur ve güven içinde, barış içinde can ve mal endişesi taşımadan Afyonkarahisar’da yaşıyor isek, güvenlik güçlerimizin canları pahasına ülkemizin topraklarının bütünlüğünü koruduğu bir aşamada bizim biraz daha az uyuma, daha çok çalışıp en az ikiye katlayıp, oradaki vatandaşlarımızın üretim açığını da kapatmak zorundayız. Antalya’nın turizm açığını ve başka şehirlerin ekonomideki, diğer sektörlerdeki açığını Afyonkarahisar bulunduğu huzur ortamını değerlendirerek hep onların açığını kapatmak durumundadır” dedi.
EKONOMİYE
KATKI YAPILIYOR
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap da Afyonkarahisar’ın tarımsal verileri hakkında bilgi verdi. Arap, “2015 yılı itibariyle ilimizde yaklaşık 7500 ton civarında haşhaş üretimi yapılmış, üretimdeki verimliliğimiz Türkiye ortalamasının üzerine çıkartılmıştır. 2015 yılında ilimizde 450 bin ton patates üretimi, 700 bin ton şeker pancarı, yaklaşık 10 bin ton civarında ayçiçeği, 600 bin ton buğday, 400 bin ton arpa üretimi gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında ilimizdeki süt üretimi yaklaşık 610 bin ton, kırmızı et üretimi yaklaşık 22 binton, beyaz et üretimi 15 bin tondur” diye konuştu.
TORKU ÖRNEĞİ GİBİ
ÖRNEKLER ÇOĞALMALI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üye Mustafa Hepokur ise “Afyonkarahisar, hayvancılıkta önemli bir ilimiz. Yapacağımız iş, işbirliği yapmak. Konya’daki Torku gibi işbirliklerini hayata geçirmemiz lazım. Torku bir dünya markası oldu” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme