• Haberler
  • Genel
  • “Diyarbakır bölücülüğe başkent yapılmaya çalışılıyor”

“Diyarbakır bölücülüğe başkent yapılmaya çalışılıyor”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisini sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da ilk defa “Kürdistan” ifadesini kullandağını belirten Aslan, “Kadim bir Türk diyarı Diyarbakır bölücülüğe başkent yapılmaya çalışılmaktadır” dedi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’da Irak Federe Kürt Yönetimi [&hellip]

"Diyarbakır bölücülüğe başkent yapılmaya çalışılıyor"

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisini sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da ilk defa “Kürdistan” ifadesini kullandağını belirten Aslan, “Kadim bir Türk diyarı Diyarbakır bölücülüğe başkent yapılmaya çalışılmaktadır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’da Irak Federe Kürt Yönetimi başkanı Mesut Barzani ile biraraya gelmesinin Türk toplumunda ciddi rahatsızlıklar yarattığını söyledi.
“BAŞKENT DURURKEN
NEDEN DİYARBAKIR”
Aslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hafta sonu Diyarbakır’da bir takım açılış ve etkinlikler çerçevesinde başbakanın kardeşi Barzani ile gerçekleştirdiği görüşmeler Türk Toplumunda ve onun vatansever evlatlarında çok ciddi rahatsızlıklar yaratmıştır. Başbakan ilk defa “Kürdistan” ifadesini kullanmıştır. O zaman sormazlar mı size; Bu durum bir başbakanın kendi ülkesi için faydalı mı yoksa zararlı bir eylem mi olmuştur? Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkenti dururken, Sayın Başbakanın peşmerge başı ile Diyarbakır’da görüşmeyi tercih etmesinin asıl sebebi nedir? Yılbaşından bu yana Diyarbakır’a gelen gidenin haddi hesabı belli değil, Büyükelçilerden tutunda, Üniversite heyetlerine kadar Askeri ataşelerden, başkâtiplere kadar Dünyanın bir anda cazibe merkezi haline gelmesi biraz tuhaf değil mi? Peki bu son ziyarette Diyarbakır’da kim misafir, kim ev sahibi olmuştur? Umarım Erdoğan’ın yüzde 50 sinin de bunlara verecek bir cevapları elbet vardır. Yoksa yine” bir bildiği vardır” diyerek yutkunacaklar mıdır? Kadim bir Türk diyarı Diyarbakır bölücülüğe başkent yapılmaya çalışılmaktadır. Bölücü başının posterleri arkasın da şarkısını türküsünü söyleyenler ve Ahmet Kaya hasreti ile yanıp tutuşanlar bu gün neyin düetini yapıyorlar?”
“TÜRKİYE’NİN ŞEREFİ
YOK SAYILAMAZ”
Hafta sonu Diyarbakar’da yaşananların tam bir tiyatro ve yüz karası olduğunu iddia eden Aslan, “Birileri, Irak’ın kuzeyinden kardeşi peşmerge başı Barzani’yi, parti kongresine davet ederek şeref konuğu yapabilir. Onunla gurur duyduğunu partililerine söyletebilir, kendisi de gurur duyabilir. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin teamüllerini ayaklar altına alamaz. Devletin teamüllerini ve milletten aldığınız temsil yetkisini, parti programlarınız ya da kongreniz ile karıştıramazsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefini, izzetini hiçe sayamazsınız. Devlet içinde devlet kurmaya mı çalışmaktasınız ya da hayalini kurduğunuz federatif yapının zihinlerde alt yapısını mı hazırlamaktasınız? Hafta sonu yaşananlar tam bir tiyatro ve yüz karasıdır. Türk milletine hakaret eden Kürtçe şarkılar söyleniyor, Erdoğan beraberindekilerle birlikte yüzde 50 oy verenler de dinliyor ve yine birileri ağlaşıyorlar. Başbakan dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak derken bebek katiline affı da bu millete hazmettirmeye çalışılıyor” dedi.
“TÜRKLÜK SİNDİRİLMEYE
ÇALIŞILIYOR”
Başbakan Erdoğan’ın yangına benzinle gittiğini ifade eden Aslan, “Ana vatanda Türklüğü sindirmeye çalışmaktadır. Türklükle adeta savaşmaktadır. Milli ve manevi değerlere sürekli saldırmaktadır. Bu topraklar kolay vatan yapılmamıştır. Şatafatlı birkaç duygusal sözle de terk edilemez. Milletimizin azmi de buna izin vermeyecektir. Bu necip milleti hiçe saymanın ve hakir görmenin bedelinin ne kadar ağır olduğunu da tarih yazmıştır. Bu durum kabul edilebilir değildir. Bütün bunları kınıyor ve bu topraklardan bir çakıl taşı bile söktürmeyeceğimizi tekrar ifade ediyoruz.
Bu durum karşısında artık milliyetçi-muhafazakârım, fakat AKP’ye oy veriyorum, vatanseverim ama AKP’yi destekliyorum diyen kim varsa vaziyetini gözden geçirmeli ve kararını netleştirmelidir. Ya çözüm adına çözülmeye, barış adına teslimiyete, özgürlük adına boyun eğmeye rıza gösterecekler; ya da artık gerçeklerin farkına varacaklardır. Ya ihanete gözünü kapatacaklar, zulme ortak olacaklar; ya da yurdum, bayrağım ve milletim diyerek asaletin ve onurun altında toplanacaklardır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme