• Haberler
  • Genel
  • Diyanet-Sen’de şimdilik iki liste – Kocatepe Gazetesi

Diyanet-Sen’de şimdilik iki liste – Kocatepe Gazetesi

Diyanet-Sen’in 8 Kasım Cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kuruluna mevcut Şube Başkanı Süleyman Çiçek’in yanı sıra İmam Hatip Veysel Arslan'da adaylığını açıkladı Memur-Sen Konfedarasyonuna bağlı olarak faaliyetini yürüten Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 8 Kasım Cumartesi günü Kristal Düğün Salonu’nda olağan genel kurul toplantısı yapılacak. Kongreye mevcut Şube Başkanı Süleyman Çiçek’in yanı sıra Veysel Arslan’da aday [&hellip]

Diyanet-Sen'de şimdilik iki liste

Diyanet-Sen’in 8 Kasım Cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kuruluna mevcut Şube Başkanı Süleyman Çiçek’in yanı sıra İmam Hatip Veysel Arslan’da adaylığını açıkladı

Memur-Sen Konfedarasyonuna bağlı olarak faaliyetini yürüten Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 8 Kasım Cumartesi günü Kristal Düğün Salonu’nda olağan genel kurul toplantısı yapılacak. Kongreye mevcut Şube Başkanı Süleyman Çiçek’in yanı sıra Veysel Arslan’da aday olduğunu açıkladı.
“İŞE İSTİŞARE İLE BAŞLADIK”
İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hatip Veysel Arslan, teşkilat olarak bir kısım sıkıntılarla, eksikliklerin kendilerini yeni bir başlangıç yapmaya sevk ettiğini kaydetti. Arslan; “Bismillah dediğimiz yolculuğumuz, camiamızda yapılan istişareler neticesinde başladı. Sıkıntılarımıza çözüm arayışı, omuzlarımıza ağır bir sorumluluk yükledi. Sorumluluğumuzun öneminin ve ağırlığının idrakindeyiz. Geldiğimiz noktada, merkezdeki ve ilçelerimizdeki dostlarımızla günlerdir yaptığımız istişareler neticesinde, camiamızın rahatsızlıklarının çok da farklı olmadığını gördük. Daha önemlisi yeni bir arayış içinde olunduğunu da gördük.” dedi.
ASIL SEBEP KARDEŞLİK ŞUURU
Teşkilattan aldıklarını vurguladığı destek doğrultusunda “Bu iş, tamam inşallah!” diyen Veysel Arslan; “Şimdi, yapacaklarımızı konuşma vaktidir. Adımlarımızı hep birlikte, istişare ile atacağımızı belirtmeden önce, bir hassasiyetimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Takdir edersiniz ki, bir teşkilatı bir arada tutan asıl sebep kardeşlik şuurudur. Bu sebeple her bir kardeşimizin, adımlarımızı bu şuurla atmaya mecbur olduğumuzu bilmesini arzuluyoruz. Önümüzdeki süreci, kardeşliğimizi pekiştirmek üzere bir fırsata çevirmeye mecburuz. Kardeşlik ekseninde adımlar atacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Teşkilatımızın her bir mensubuna bu şuurla yaklaşacağız.” diye konuştu.
SENDİKA ÜYELERİNİN YANINDA OLACAK
Tüm adımları istişare ile atma niyetinde olduklarını dile getiren Veysel Arslan, İl Divan Kurulu ve Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantıları, ilçe ziyaretleri ile sıkça din adamlarıyla biraraya geleceklerini söyledi. Arslan; “İnanıyoruz ki, bu vesile ile adımlarımız bereketlenecek, gayretlerimiz teşkilatımız ve üyelerimiz adına başarılara dönüşecektir. Çalışmalarımızda üyelerimizin özlük haklarını korumanın yanında sendikamızın her zaman kendilerinin yanında olduğunu hissettirecek adımlar atacağız. Sendika büromuzu üyelerimiz için daha kullanışlı ve nezih bir ortama dönüştüreceğiz. Sahadaki eksikleri giderecek, üye çalışmalarımıza hız vereceğiz. İnandığımız değerler adına mümbit bir alan olan Diyanet camiasında, ulaşılmadık bir kardeşimizi bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.
NİYET HAYIR AKIBET HAYIR
Bir plan dahilinde, üye çalışmalarıya ilgili, seferberlik şuurunda bir gayret içinde olacaklarından söz eden Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda sendikamızın gücü, üye sayımızın artmasıyla da perçinlenecek, etkisi göz ardı edilemeyecek bir seviyeye ulaşacaktır. Yerel basını ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak, sendikamızın sesini ve üyelerimizin sıkıntılarını duyurmada kamuoyu oluşturacağız. Şubemize ait aktif bir web sitemiz olacak. Çalışmalarımızla ilgili neler yapabileceğimizi ilerleyen süreçte sizlerle yapacağımız istişarelerimizde birlikte değerlendireceğiz. Süreç içinde destekleriyle bizi yalnız bırakmayan siz kıymetli dostlarımıza, kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Niyet hayır, akıbet hayır inşallah.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme