Diyanet 20 Personel Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığına 20 personel alımı yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında münhal bulunan mühendis, şehir bölge plancısı ve teknisyen kadrolarına 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırası esas alınarak adedi belirtilen kadroların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre alım yapılacak. 

2024 YILI KPSS’DE EN AZ 60 PUAN ŞARTI VAR

Başvuru için aranan genel şartlarda;  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak gerekiyor. 2024 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP3; ortaöğretim mezunları (lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak zorunlu. Mühendis ve şehir ve bölge plancısı unvanında başvuruda bulunacaklar için üniversitelerin belirtilen lisans düzeyindeki ilgili bölümlerinden veya bu bölümlere eş değerliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olma şartı var.

Adaylar ilan edilen kontenjan gruplarından sadece biri için başvuru yapabilecekler. Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecek. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecek.

BAŞVURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR VAR

Özel Şartlar bölümünde ise; Mühendis, Orman Mühendisliği, Şehir Bölge Plancısı, Şehir ve Bölge Planlama, Bölge Planlama, Şehircilik, Teknisyen (Elektrik) olma özellikleri aranacak. Ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının elektrik-elektronik teknolojileri alan/dallarından birinden mezun olmak gerekiyor. Teknisyen (İnşaat) için ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının inşaat teknolojisi alan/dallarından birinden mezun olma şartı var. Teknisyen (Sıhhi Tesisat) ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının yapı tesisat teknolojisi ve iklimlendirme sistemleri alan/dallarından birinden mezun olmak gerekiyor.

Teknisyen (Marangoz) için ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının mobilya ve iç mekân tasarımı alan/dallarından birinden mezun olma şartı aranıyor. Teknisyen (Boyacı) ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının kimya teknolojisi alanı-sinai boya, sanayi boyacılığı ve uygulama tekniği, inşaat boyacılığı, boyacılık alan/dallarından birinden mezun olma şartı aranıyor. Teknisyen (Kaynakçı) da ise ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının metal teknolojisi alan/dallarından birinden mezun olmak, teknisyen (Sesçi) de ortaöğretim (mesleki ve teknik) kurumlarının görüntü ve ses sistemleri alan/dallarından birinden mezun olma şartı var. Teknisyen (Bahçıvan) ortaöğretim kurumlarının birinden mezuniyet şartı aranacak. 

SINAV SÖZLÜ OLARAK ANKARA’DA YAPILACAK

Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 21 Ekim 4 Kasım 2024 tarihleri arasında saat 16.30’a kadar DİBBYS programı üzerinden "sinav.diyanet.gov.tr" adresi aracılığı ile yapılacak.  Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecek. Öğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettirecekler. Bu durumdaki adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacak.

Ortaöğrenim bilgileri, ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar ortaöğrenim bilgilerini başvuru ekranındaki alanlara kendileri manuel olarak girecekler ve öğrenimine ilişkin belgeyi başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyecekler. Bu durumda olan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecek. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayların kendileri sorumlu olacaklar. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacak. Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacak.

Bakmadan Geçme