• Haberler
  • Genel
  • Diyaliz hastalarına Ramazan yardımı – Kocatepe Gazetesi

Diyaliz hastalarına Ramazan yardımı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi diyaliz hastalarını sevindiriyor. Dernek Başkanı Erol Öztürk, dağıtılan ayni yardım paketlerinin birkaç aylık ihtiyaca cevap verebileceğini belirtti Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği, ihtiyaç sahibi diyaliz hastalarına yardım paketleriyle ulaştı. Dernek Başkanı Erol Öztürk, eski SSK olarak bilinen Kocatepe Devlet Hastanesi’nde yardım paketlerini dağıtlmadan önce [&hellip]

Diyaliz hastalarına Ramazan yardımı

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi diyaliz hastalarını sevindiriyor. Dernek Başkanı Erol Öztürk, dağıtılan ayni yardım paketlerinin birkaç aylık ihtiyaca cevap verebileceğini belirtti

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği, ihtiyaç sahibi diyaliz hastalarına yardım paketleriyle ulaştı. Dernek Başkanı Erol Öztürk, eski SSK olarak bilinen Kocatepe Devlet Hastanesi’nde yardım paketlerini dağıtlmadan önce basın mensuplarına bilgi verdi. Öztürk, “Ramazanlarda hastalarımıza nakdi ve ayni yardımlarda bulunmaktayız. Bu yardımlarda hayırsever Afyonkarahisarlıların bize bağışladığı fitre ve zekatları değerlendirerek yapıyoruz. Bu Ramazan çok bereketli geçti. Hayır sahiplerine şimdiden çok teşekkür ediyorum. 125 hastamıza ayni yardımda bulunacağız. Yardımlarımız, hastalarımızın birkaç aylık ihtiyaçlarını geçirebilecek bakkaliye malzemesi sunuyoruz. bunun içinde un, yağ, şeker, çay, çikolata, margarin var” dedi.
Yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor
Afyonkarahisar’da yaklaşık 600 diyaliz hastası olduğunu belirten Öztürk, “Bunların yüzde 50’si acil bu tür yardımlara ihtiyaç hissetmekte. biz de bunlara bir süre dahilinde yardım ediyoruz. Buradaki amaç yaşam kalitelerini biraz olsun yükseltmek. Bu arada hastalarımıza ve yakınlarına organ nakli ve organ bağışı konusunda bilinçlendirme çalışması yapmak. Geçtiğimiz hafta bir piknik yaptık. Burada nakilli olan hastayla organ bağışlayanları bir araya getirip hasta yakınlarıyla tanıştırdık. Bağışlamanın ne kadar erdemli bir duygu olduğunu ve bağışladığı takdirde insanlığı kurtarmış kadar önemli bir iş yaptıklarını hasta yakınlarına aktardık” diye konuştu.
Ramazan paketinde neler var?
Dernek’in hazırladığı Ramazan yardım paketinde 10 kilogram toz şeker, 10 litrelik ayçiçek yağı, 25 kilogram un, 5 kilogram makarna, 5 kilogram pirinç, 2 kilogram çay, 1 buçuk kilogram tuz, 1 kilogram misafir şekeri, 1 kiyogram Gemlik zeytini, 2 adet Kemalpaşa tatlısı bulunuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme