• Haberler
  • Genel
  • 'Dışişleri'nin zafiyeti, ülkemizi darboğaza soktu'

'Dışişleri'nin zafiyeti, ülkemizi darboğaza soktu'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Dışişleri Bakanlığı'nın yanlış politikalar ürettiğini söyledi CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Dışişleri Bakanlığı'nın politikalarını eleştirdi. Görgöz, 'Son aylarda sürekli, ülkemizde ve dünyada yaşananlarla ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu yaşananlar en başta Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Çünkü sorunları en büyüğü bizim bin 500 kilometrelik sınırlarımızda yaşanıyor. Hükümet dışişleri yönetimindeki [&hellip]

“Dışişleri’nin zafiyeti, ülkemizi darboğaza soktu”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Dışişleri Bakanlığı’nın yanlış politikalar ürettiğini söyledi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Dışişleri Bakanlığı’nın politikalarını eleştirdi. Görgöz, “Son aylarda sürekli, ülkemizde ve dünyada yaşananlarla ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu yaşananlar en başta Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Çünkü sorunları en büyüğü bizim bin 500 kilometrelik sınırlarımızda yaşanıyor. Hükümet dışişleri yönetimindeki zafiyetlerinden, üst üste yaptığı hatalar ve aldığı yanlış kararlarından dolayı ülkemizi darboğaza sokmuştur. Dışişlerinizi iyi yönetemezseniz, komşularınızla iyi ilişkiler kuramazsanız, dost olamazsanız, ülkenizde de barışı sağlayamazsınız” dedi.
DÜNYA AFYON’DAN İBARET DEĞİL
Görgöz, dünyanın bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirterek “Dünyayı bir bütün olarak görmek ve öyle kabul etmek zorundasınız. Ya değilse, sadece kendinizi düşünür, dünyayı sadece Afyonkarahisar’dan ya da olduğunuz yerden ibaretmiş gibi kabul ederseniz kendinizi kandırırsınız. Çünkü artık, dünyanın öbür ucunda yaşanan sorunlar kısa bir süre sonra geliyor sizi de etkiliyor” diye konuştu.
GÜNEYDOĞU KOPUYOR
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde özerklik hazırlıklarının bulunduğuna dikkat çeken Görgöz, “Türkiye’nin Güneydoğu’sunda çok ciddi şeyler oluyor, kopmaya varacak yapılanmalar gündeme geliyor. Hükümete talepler iletiliyor. PKK-Kongra Gel’deki bu yönetim değişiklikleri ve yapılanmaların da İmralı-Hükümet pazarlığı sonrasında gerçekleştiği ifade ediliyor.Cizre’den sonra Diyarbakır’da da PKK-Asayiş birimlerinin kurulması, özyönetim birimlerinin yapılanmaya başlaması, gündüz gözüyle Lice’de silahlı, poşulu PKK’lıların nezaretinde PKK şehitliği açılışının yapılması yeni bir döneme girildiğinin işaretleridir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme