Discord Açılacak Mı?

Geçtiğimiz ay yaşanan cinayetin ardından vatandaşlar tarafından büyük tepki toplayan sosyal medya platformu Discord, erişime açılacak mı?

9 Ekim 2024 tarihinde popüler topluluk ve mesajlaşma platformu Discord’a erişim yasağı getirildi. Reşit olmayan çocukların siber zorbalık, cinsel istismar gibi olumsuz içeriklerle karşılaştığı gerekçesiyle kapatılan platformla ilgili gelişmeler kamuoyunun gündeminde. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilen Discord’un geleceği merak ediliyor. Peki, Discord tekrar açılacak mı? İşte erişim yasağına ilişkin son durum…

Discord’a getirilen erişim engeli, kullanıcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karara göre, platforma özellikle cinsel istismar, pedofili ve şantaj suçlarına yönelik içerikler nedeniyle erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konudaki açıklamalarıyla dikkat çekerken, yasak hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda 9 Ekim 2024'te Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından platforma erişim yasağı getirildi. Discord üzerinden işlenen suçların artmasıyla kapsamlı bir inceleme başlatıldı ve yasa dışı içeriklerin kaldırılması için platforma yönelik erişim engeli kararı alındı.

Özellikle Telegram ve Discord’da aktif olduğu bilinen “C31K” adlı bir grubun yöneticisi olarak tanınan ve "Hz. Ebu Cehil" takma adını kullanan kişinin E.K. adında bir çocuk olduğu belirlendi. Kimliği tespit edilen iki çocuğun muhafaza altına alındığı açıklandı. Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya platformlarına yönelik olarak para cezası, reklam kısıtlaması, bant daraltma ve erişim engeli gibi önlemler alınabileceğini belirtti.

Bakan Tunç, erişim engeli hakkında yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 5651 Sayılı Kanun'un 8/1 maddesi gereğince, Discord platformuna 'çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik' suçlarının işlendiğine dair yeterli delil bulunması nedeniyle Türkiye’den erişim engeli kararı verilmiştir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı internetin suç teşkil eden içeriklerinden korumaya kararlıyız," ifadelerine yer verdi.

Discord platformunun tekrar ne zaman açılacağına dair ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme