• Haberler
  • Genel
  • Dışarıda eylem, içeride voleybol – Kocatepe Gazetesi

Dışarıda eylem, içeride voleybol – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Afyonkarahisar’daki Hera Tekstil önünde eylem yaptı. İşletmenin içine alınmayan sendikalılar, işletme bahçesinin önünde tepkilerini dile getirdiler. Bahçe içindeki bazı işçilerin, basın açıklaması esnasında voleybol oynaması tepki çekti Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF), Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Hera Tekstil önünde eylem [&hellip]

Dışarıda eylem, içeride voleybol

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Afyonkarahisar’daki Hera Tekstil önünde eylem yaptı. İşletmenin içine alınmayan sendikalılar, işletme bahçesinin önünde tepkilerini dile getirdiler. Bahçe içindeki bazı işçilerin, basın açıklaması esnasında voleybol oynaması tepki çekti

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF), Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Hera Tekstil önünde eylem yaptı. Eyleme, TEKSİF Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu’nun yanısıra Türk İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız ile çeşitli sendika üyeleri katıldı.
Firma binasının bahçesinde basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen sendika üyeleri, bahçenin dışında, binaya karşı eylem yaptı. Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, sendika olarak hiçbir partinin yanında ya da karşısında olmadıklarını belirtti ve örgütlenmenin yasal bir hak olduğunu hatırlattı. Muharrem Uslu’nun konuşması sırasında, bahçe içindeki işçilerin yüksek sesle voleybol oynaması, Uslu ve diğer sendikacıların tepkisini çekti.
Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu ise 2011’in Haziran ayından bu yana Hera Tekstil’de örgütlenme mücadelesi sürdürdüklerini, ancak firma yetkililerinin çeşitli zorluklar çıkardıklarını belirtti. Arslanoğlu, firmada örgütlenmenin tamamlanacağı sözü verdi.
Basın açıklamasına bahçe içindeki bazı işçilerden de destek geldi. Bahçe içindeki bazı işçiler, sloganlar atarak örgütlenme isteklerini ortaya koydular. KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız da bahçe içindeki işçilere, tel örgülerin arasından karanfil verdi.
Basın açıklaması, bahçe dışındaki sendikacılarla bahçe içindeki işçilerin tel örgüler arasından tokalaşması ve birbirilerini alkışlamasıyla sona erdi.

Haber: Murat Arısoy

Bakmadan Geçme