Diş hekimliği fakültesinde iddialı dönem
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan Yardımcı Doçent Dr. Çağrı Akçay, çene cerrahisi hizmetleri hakkında bilgi verdi. Dr. Akçay, kamu hizmetinde düzenli anlamda çene cerrahisi hizmeti vermek için Afyonkarahisar'a geldiğini vurguladı.DİŞ HEKİMLİĞİNE YAKIŞIR HİZMETYaklaşık 12 gündür AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde hizmet verdiğini belirten Çene Cerrahı Yardımcı Doçent Dr. Çağrı [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Yardımcı Doçent Dr. Çağrı Akçay, çene cerrahisi hizmetleri hakkında bilgi verdi. Dr. Akçay, kamu hizmetinde düzenli anlamda çene cerrahisi hizmeti vermek için Afyonkarahisar’a geldiğini vurguladı.
DİŞ HEKİMLİĞİNE YAKIŞIR HİZMET
Yaklaşık 12 gündür AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde hizmet verdiğini belirten Çene Cerrahı Yardımcı Doçent Dr. Çağrı Akçay, amaçlarının fakülteyi kalkındırmak olduğunu kaydetti. Halkın ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin verilmesiyle fakülte ile birlikte Afyonkarahisar’ı da kalkındırmak niyetinde olduklarını dile getiren Dr. Akçay; “Hedeflerimiz içerisinde AKÜ Diş Hekimliği Fakültesini ülkenin sayılı Diş Hekimliği Fakültelerinden biri haline getirmekte var. Bu amaç doğrultusunda çalışmaya ve hastalarımızı almaya başladık. Bir Diş Hekimliği Fakültesine yakışacak biçimde hizmetlerimizi sağlama gayetindeyiz” dedi.
ÇENE CERRAHİSİ ALANI GENİŞ
Çene Cerrahisi kapsamında ki hizmet ve tedavileri anlatan Çene Cerrahı Yardımcı Doçent Dr. Çağrı Akçay, en basit diş çekiminden en zorlu diş çekimine kadar tüm diş çekimlerinin çene cerrahisi hizmetleri içerisinde yer aldığını söyledi. Dr. Akçay; “Gömülü yirmilik dişler, damakta kalmış köpek dişleri, zor çene kemiğinde gömülü kalmış dişler olmak üzere tüm sıraladıklarım çene cerrahisinin öncelikli konuları arasındadır. Bunun yanında herkesçe bilindiği üzere implant operasyonları, çene eklemi operasyonları, çene eklemi içinin yıkanması da çene cerrahisi alanındadır. Günümüz şartlarında stres düzeyi yüksek kişilerde çene eklemi rahatsızlıklarına sıkça rastlıyoruz. Bunların yanı sıra çene içerisinde bulunan kist, tümör gibi lezyonların çıkarılıp opere edilmesi yine çene cerrahisi alanındadır. İyileşmeyen kanal tedavileri sonucu kök ucu problemlerine bağlı gelişen tedavilerde çene cerrahisi dâhilindedir” diye konuştu.
HASTALAR GÖNÜL
RAHATLIĞIYLA BAŞVURABİLİR
Yardımcı Doçent Dr. Çağrı Akçay, gömük yirmi yaş dişleri, komplikasyonlu diş çekimleri, kist, tümör işlemleri, eklem tedavileri ve implant operasyonları üzerinde yoğun çalıştıklarını aktardı. Diş Hekimliği Fakültesi’nde implant operasyonu yapıldığını vurgulayan Dr. Akçay, “Halkımızın büyük çoğunluğu fakültemiz bünyesinde implant operasyonu yapıldığından haberdar değil. Maliyeti devlet karşılamasa da cüzi ödemelerle hastalarımıza özel hastanelere göre çok daha uygun fiyatlarda, uzman doktorların elinde implant operasyonu hizmeti sunulmaktadır. Pek çok kişi cerrahi hizmet verebilir. Cerrahi alan komplikasyonu yönetebilmektir. Herkes cerrahi işlemi yapabilir. Ama bu işin en önemli kısımlarından biri sonrasında yaşanacak komplikasyonu yönetebilmektir. Çene Cerrahisi Bölümü ve Diş Hekimliği Fakültemizin diğer bölümlerinde herkes alanının uzman hocasıdır. Bu nedenle hastalarımız bu fakültede ki doktorlara kendilerini gönül rahatlığıyla emanet edebilirler” şeklinde konuştu.
RANDEVU DA İNTERNETE GEÇİLİYOR
AKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin yeni çalışma prensibi doğrultusunda randevu sisteminin değiştirildiğini belirten Dr. Akçay şöyle konuştu: “Yeni randevu düzeni henüz oturmadı. Ancak cerrahi ve Diş Hekimliği Fakültesi alanında internet randevusuna geçmeye başlıyoruz. Bunun haricinde ilçelerden ve köylerden gelen, internet erişimi olmayan hastalarımız için telefonla randevu alma sistemimiz devam edecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Cerrahi alan için fakültemiz de telefonla şu an için Cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında randevu alınmaktadır. Günün her saatinde internet üzerinden randevu alımı mümkündür. İnternet üzerinden ve hasta kabul bölümünde ki çalışanlarımız takip eden hastalarımız ya da yakınları durumu güncelleyebilirler.”
HER HASTA ÖZEL BİR VAKA
Dr. Akçay, randevu alan hastanın fakülteye geldiğinde ilk randevu bölümünden geçeceğini aktararak şunları söyledi: “İlk etapta ilk muayene bölümünde röntgeni çekilen hastamızın ağız içi genel olarak değerlendiriliyor. Her hastaya ait özel kart var. Hastaya ait karta kişinin izlemi yazılıyor. Hastaların ilk çıkacakları bölüm cerrahi bölümdür. Çünkü cerrahi hizmet doğrultusunda diş çekimi ve iyileşme süreci uzun olduğundan gereği varsa diş çekimi vs yapılması için hasta cerrahi bölüme alınıyor. Şu an için cerrahi de iki doktoruz. Yeni doktorlarımız da gelecek. Sabah 25, öğleden sonra 25 olmak üzere günde 50 ile 60 aralığında acil vakalarda dahil hastaya bakıyoruz. İş yükümüz fazla çünkü hasta sayımız fazla. Bu nedenle randevulu hasta olmasını özellikle tercih ediyoruz. Üniversite hastanesi olarak tüm hastalarımızla özel olarak ilgilenebilmek için randevu alımını önemsiyoruz.”
Çene Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Çağrı Akçay kimdir?
Çene Cerrahı Yardımcı Doçent Dr. Çağrı Akçay 1989 yılında İzmit’te dünyaya geldi. Üniversite eğitimini ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlayan Dr. Akçay, ilk kez geldiği Afyonkarahisar’a AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi imkânlarıyla halka ihtiyaç duyulan hizmetleri veriyor. Dr. Akçay, yaklaşık 12 gündür AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahisi Bölümünde hizmet veriyor. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi