• Haberler
  • Genel
  • 'Diş hekimlerini emeğin karşılığını alabilmek mutlu eder'

'Diş hekimlerini emeğin karşılığını alabilmek mutlu eder'

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Fazilet Koyuncu, idareci olduktan sonra bir diş hekimi olarak yaşadığı sorunları çözme imkânını bulduğunu söyledi. Kadınların en az erkekler kadar iyi idarecilik yaptığını vurgulayan Dt. Koyuncu, 'Diş hekimlerini düzgün fiziksel şartlar, düzgün malzeme temini ve emeğinin karşılığı almak mutlu eder' dedi   18 Aralık Diş Hastaneleri Sağlık Yönetimi [&hellip]

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Fazilet Koyuncu, idareci olduktan sonra bir diş hekimi olarak yaşadığı sorunları çözme imkânını bulduğunu söyledi. Kadınların en az erkekler kadar iyi idarecilik yaptığını vurgulayan Dt. Koyuncu, “Diş hekimlerini düzgün fiziksel şartlar, düzgün malzeme temini ve emeğinin karşılığı almak mutlu eder” dedi

18 Aralık Diş Hastaneleri Sağlık Yönetimi Günü nedeniyle Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) Mavi Salon’da seminer düzenlendi. Seminerde; Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastane Müdürü Ercan Uğuz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Fazilet Koyuncu konuştu.
“İDARECİLİK YAŞADIĞIM SORUNLARI ÇÖZME İMKÂNI VERDİ”
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Fazilet Koyuncu, kadınlarında erkekler kadar başarılı idarecilik yapabildiğini vurguladı. Koyuncu, “İlk idareci olduğumda kadından idareci olur mu gibi söylentiler kulağıma gelmişti. İdarecilikte en büyük değer her şeyde olduğu gibi kişinin kendine güvenidir. Kişisel ilişkilerinizin, mesleki bilginizin iyi olması ve akademik anlamda iyi olmanız gereklidir. İdarecilik bana birçok şey kattı. Bazı problemler önünüze geldiğinde çözülebiliyor. Klinik ve idarecilik diş hekimliği olarak değerlendirildiğinde ikisi çok farklı kulvarlardır. Ben diş hekimliğini çok severek yaptım. 13 yıllık hekimken idareci oldum. Ben Ağız ve Diş sağlığı Merkezine 2007 yılında atandım uzun zamandır bu merkezde olmamın avantajlarını gördüm. Sorunları biliyoruz. İdarecilik bana yaşadığım sorunları çözme fırsatı verdi. İdareci olduğumda birçok yenilik yapmak istiyordum. Bunları yaptım.” diye konuştu.
“DİŞ HEKİMLERİDE KÜRESEL SALGINDA ZORLUK YAŞADI”
Son 2 yıldır küresel salgında diş hekimleri ve Diş Sağlığı Merkezi olarak çok zorluklar yaşadıklarının altını çizen Koyuncu, “Bizler diş hekimleri olarak en riskli meslek grubuyuz. Ben pandeminin başında idareci oldum ve duruma nasıl yaklaşacağımızı bilmiyorduk. Pandemin başında hizmette aksaması oldu çünkü kapanma sürecini yaşadık. Diş ağrısı hastaları zorlayıcı ağrılardır. Biz başından beri acil çalışmaya devam ettik. Hastalarımıza hizmet verdik. Bu dönemde her 4 saatte bir hastaneyi dezenfekte ettik, hastaların ateşine bakıldı. Sonra HES kodu kolaylığı çıktı ve HES kodu sorgulaması yaptık. İkili kliniklerimiz böldürerek, olası bir virüs bulaşının diğer kliniklere bulaşmasını önlemeye çalıştık. Olmazsa olmaz olan maskeler, eldivenleri kullandık. Diş hekimini mutlu edecek şeyler; Fiziksel şartları düzgün sağlamak, malzemeyi düzgün almak, bunların yanı sıra hekimin emeğinin karşılığı değerinde aldığı paradır. Küresel salgında performans sistemimiz çöktü hasta bakılmadı. Bakanlığımız bu konu da birçok şey yaptı diş hekimlerinin çoğu filyasyona gitti. Performansta ki en önemli şey bireysel performans olmalı yani hekim yaptığı puanın karşılığı değil de yaptığı işin karşılığında tahakkuk edilen paranın karşılığını almalı.” şeklinde konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme