Diş Hastanesi'ndeki şikayetler 'tarih' oldu

Bir zamanlar Afyonkarahisarlılar'ın en büyük şikayet kaynaklarından birisi olan Diş Hastanesi artık yenilendi. Eski Devlet Hastanesi binasında hizmet veren ADSM'nin Başhekimi Mehmet Tetik, dünya standartlarında hizmet verdiklerini, eski kötü koşulların ardından yeni merkezin yüz güldürdüğünü belirtti. Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Dt. Mehmet Tetik, merkezin yürüttüğü hizmetler ve faaliyetler hakkında gazeteniz Kocatepe'ye [&hellip]

Diş Hastanesi’ndeki şikayetler “tarih” oldu

Bir zamanlar Afyonkarahisarlılar’ın en büyük şikayet kaynaklarından birisi olan Diş Hastanesi artık yenilendi. Eski Devlet Hastanesi binasında hizmet veren ADSM’nin Başhekimi Mehmet Tetik, dünya standartlarında hizmet verdiklerini, eski kötü koşulların ardından yeni merkezin yüz güldürdüğünü belirtti.

Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Dt. Mehmet Tetik, merkezin yürüttüğü hizmetler ve faaliyetler hakkında gazeteniz Kocatepe’ye bilgiler verdi. Tetik, il merkezinde 150 personel ve 30 diş hekiminin hizmet verdiğini kaydetti.
ÇALIŞMA ŞARTLARI KÖTÜYDÜ
Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mehmet Tetik, merkezin 2002 yılı Haziran ayında Afyonkarahisar Devlet Hastanesine bağlı bir birim olarak Belediye Şehir Çarşısı’nın 4. ve 5. katlarında hizmet vermeye başladığını hatırlattı. ADSM’nin 2006 yılının Ocak ayı itibariyle idaresi tamamen ayrılarak müstakil resmi bir kurum olarak hizmet vermeye başladığını ifade eden Tetik; “ADSM 2012 yılının Aralık ayı itibariyle eski devlet hastanesi C bloka taşındı. Yeni hizmet binasına geçmemiz hem hastalarımız hem de çalışanlarımız açısından çok olumlu karşılandı. Zira eski hizmet binasının hasta bekleme salonu dar, havasız olması, yeterli sayıda oturma alanının olmaması, müstakil kliniklerin olmayışı ve hasta mahremiyetinin tam olarak sağlanamaması, 4. katta bir mekan olmasına rağmen asansör bulunmaması, araç park yeri olmaması yanında fiziki mekan olarak yetersizdi.” dedi.
BİRÇOK YENİLİK YAPILDI
ADSM Başhekimi Mehmet Tetik, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi eski binasının yeni ADSM olarak kullanımının hastalar, çalışanlar açısından son derece yararlı olduğunu vurguladı. Yeni merkez binasının eskisine göre yaklaşık beş kat daha büyük kullanım alanı olduğunu kaydeden Başhekim Tetik; “Yeni hizmet binamız ferah ve yeterli sayıda hasta bekleme alanlarına sahip. Dolayısıyla şikayet ve hoşnutsuzluklar yerini memnuniyete bıraktı. Bu durum çalışan ve hasta memnuniyet anketlerine, teşekkür ve şikayet oranlarına da yansıdı. Yeni binaya taşınmakla birlikte hizmet verilen hasta sayısı ve yapılan tedavi sayısı da ciddi oranda arttı. Taşınmamızın üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçmiş, bu süre içerisinde hizmet verimliliği ve kaliteyi artırmak amacıyla bir çok yenilikler yapılmıştır.” diye konuştu.
STERİLİZASYON BİRİMİ KURULDU
Dt. Mehmet Tetik, dünya standartlarında, dört ayrı bölümden oluşan, gerekli güncel cihaz ve ekipmanlar sağlanarak, tedavilerde kullanılan tüm malzemelerin hastalar için ayrı ayrı paketlenmesini sağlayan sterilizasyon biriminin kurulduğunu söyledi. Standartlara uygun biçimde, çalışan güvenliğini arttırıcı cihaz ve ekipmanlarla donatılmış ferah protez laboratuarının da uygun hale getirildiğini anlatan Dt. Tetik; “Geçici tıbbi, tehlikeli ve evsel atık depolarımız standartlara göre düzenlenerek daha güvenli ve hijyenik bir şekilde oluşturulmuştur. Ayrıca röntgen birimimizde Dijital Panoramik röntgene ilave olarak, Dijital Periapikal Röntgen cihazı da alınarak ve tüm kliniklere alınan bilgisayarlarla da anında röntgenlerin görülmesine imkan sağlanarak hem hastalarımıza hem çalışanlarımıza ve hekimlerimize kolaylık sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.
ENGELLİLERİN DE TEDAVİLERİ
YAPILIYOR
Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin (ADSM) yeni hizmet binasına geçilmesinin ardından merkezde nöbet hizmetleri de verildiğini aktaran Başhekim Dt. Mehmet Tetik şöyle konuştu: “Merkezimiz de nöbet hizmetleri de verilerek 7 gün 24 saat hizmet verilmeye başlandı. Özellikle vurgulamak istediğimiz bir hizmetten daha bahsetmek isterim. Klinik şartlarında tedavi edilemeyen engelli hastalarımız için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ameliyathanesinde genel anestezi ve sedasyon altında diş tedavileri yapmaktayız. Merkezimize doğrudan başvuran hastalarımıza hizmet verilmekle birlikte diş tedavileri genellikle müdahele gerektiren ve uzun süren işlemlerle olmasından dolayı ağırlıklı randevulu olarak çalışılmaktadır. Hastalarımıza 182 MHRS hattını arayarak veya www.mhrs. gov.tr internet adresinden randevu alarak muayene olmalarını tavsiye etmekteyiz. İdare ve çalışanlar olarak dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Eski kötü koşulların ardından yeni merkezimiz yüz güldürüyor. Ancak artan talepleri karşılayabilmek için daha yüksek kapasitede modern bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine ihtiyaç var.” >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme