• Haberler
  • Genel
  • Diş Hastanesi yeni yerinde – Kocatepe Gazetesi

Diş Hastanesi yeni yerinde – Kocatepe Gazetesi

Sağlık alanındaki en büyük şikayet konularından birisi olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Belediye Şehir Çarşısı’nın üst katındaki yerinden, eski Devlet Hastanesi binasına nakledildi. Ağız Diş Sağlığı Merkezi açıldığı ilk gün 480 hastaya hizmet verdi Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi eski Devlet Hastanesinin C Bloku’nda hizmet vermeye başladı. Eski Devlet Hastanesi C Blok’a taşınan [&hellip]

Diş Hastanesi yeni yerinde

Sağlık alanındaki en büyük şikayet konularından birisi olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Belediye Şehir Çarşısı’nın üst katındaki yerinden, eski Devlet Hastanesi binasına nakledildi. Ağız Diş Sağlığı Merkezi açıldığı ilk gün 480 hastaya hizmet verdi

Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi eski Devlet Hastanesinin C Bloku’nda hizmet vermeye başladı. Eski Devlet Hastanesi C Blok’a taşınan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılış töreninde Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran, Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Mehmet Tetik, İdari İşler Başkanı Abdurrahman Temel, Sağlık-Sen Başkanı Abdulkadir Hiz ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı yer alarak merkezin Afyonkarahisar’a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular.
Ağız ve Diş Sğlığı Merkezi’nin eski binasının Afyonkarahisar’lı vatandaşlara yakışmadığını ifade eden Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, “Öncelikle Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizin Afyonumuza hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda bizler karar mevkiindeyiz ancak, burada isimsiz kahramanlar dediğimiz insanlar vardır. Öncelikle Kadın Doğum Devlet Hastanesi çalışanları ve işçilerine, Cezaevi müdürümüze, biz de varız diyen bütün insanlara, Memur-Sen Afyon temsilciliğine, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi. Başarının ekip işi olduğunu da hatırlatan Erenoğlu, “Biz burayı ilk gördüğümüz anda taşınma kararı aldığımızı Sayın Valimize ilettiğimizde kendisi de çok iyi olacağını ve destekliyeceğini söyledi. Devlet kurumlarında halka nezdinde, yazı yazılır, altı ay beklenir, altı ay sonra yazıya cevap verilir şeklinde bir intibaı var. En azından bizim kurumumuzda bu durum olmayacak” dedi.
“BİZİM İÇİN
HİZMET VERMEK
BİR ONURDUR”
Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde durumun kötü olması nedeniyle hızlı karar vererek taşınma kararı aldıklarını da söyleyen Erenoğlu, “Eski merkezin yeri çok köytüydü. Özellikle yaşlı hastalarımızın zorluklar yaşaması bizi son derece üzdü. Hızlı bir şekilde taşınma kararı alarak hep beraber taşınma işlemine yardımcı olduk. Bizim niyetimiz hâlisti. Milletimize bu işlemi yapmak, bizim için hizmetkâr olmak onur vesilesidir, bunu kalben söylüyorum” dedi.
Yaklaşık iki yüz elli hastalarının da bulunduğunu hatırlatan Ayhan Erenoğlu, “Beş yüz kadar hastamız da merkezimize gelse rahat bir şekilde bu hizmeti alırlar. Bu konuda özellikle Memur-Sen bir çok teşvikte bulundu, sendika olarak teşekkür ederiz” dedi.
“ERENOĞLU VE EKİBİNİ KUTLUYORUM”
Genel sekreter Ayhan Erenoğlu ve ekibini kutladığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, “Hepsinin yapmış oldukları bu çalışmada halkımıza katkıları oldu. İnşallah daha güzellerini de bekliyoruz. Biz Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermek için kendilerine bu sözü verdik biz bu ekibin parçasıyız. Allah muafakiyet versin, hepsini kutluyorum” dedi.
“HASTALARIMIZIN KONFORU
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Kendileri için en büyük mutluluğun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini görmek olduğunu belirten Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, “Aşağıda hastaların ferah bir mekânda hakettikleri şekilde hizmet almaları bizim için yeterli bir ödül. Bizler çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık gece gündüz demeden çalıştık ve şu an burayı görmemiz bizim için yeterli. Ayrıca bu desteği veren tüm kurum amirlerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
“DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Merkez’in taşınma işlemini çok kısa süre içerisinde hallettiklerini ve daha iyi hizmet verme adına adımlar atacaklarını belirten Tıbbi Hizmet Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, “Afyon halkı için çok güzel bir mekân oldu. Önümüzdeki günlerde hizmet kalitesi adına da bir takım değişiklikler olacak halkımıza bunun müjdesini şimdiden verebiliriz” dedi. Afyonkarahisar halkını ve sağlık çalışanları kötü bir binadan kurtardıkları için teşekkürlerini ileten Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız ise “Ekibinize ve sizlere minnettarız. İnşallah bundan sonrada arkanızda olacağız” dedi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başlamalarından bu yana en büyük sıkıntı olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yeni binasında hizmete açılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren İdari ve Mali İşler Balkanı Abdurrahman Temel ise “Yeni merkezimiz Afyon halkına hayırlı olsun. Herkesin hak ettiği sağlık hizmetini verebilmek için elimizden gelen gayreti gece gündüz göstereceğiz” dedi. (Kocatepe)

Devlet Hastanesi’nde
yeni skopi cihazı hizmette

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Portatif C kollu Dijital Röntgen Cihazı hizmete girdi

Kamu Hastaneler Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, tıbbi ve fiziki koşulları açısından en donanımlı ve kapsamlı hastane konumunda olduğunu belirttiği Devlet Hastanesi’nin tıbbi cihaz ve malzeme yönünden sürekli kendini yenilediğini kaydetti.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ameliyathanesinde portatif C Kollu Digital Röntgen Cihazının kurulumu gerçekleştirildi. Kamu Hastaneler Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni alınan cihaz ile ilgili yaptığı açıklamada, hastaların ameliyat esnasında, dijital ortamda görüntülerinin alınıp, çok daha özellikli ve ayrıntılı müdahalelerin kesin sonuçla yapılacağını bildirdi. Dr. Erenoğlu, alanında en son teknolojinin kullanıldığı skopi cihazının özellikle ERCP uygulamaları, ortopedi, beyin cerrahisi ve üroloji operasyonlarında kullanılacağını söyledi. Dr. Erenoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinin 2 odasında hekimlerimiz emrinde 2 tane portatif dijital röntgen cihazı zaten mevcuttu. En son alınan son sistem cihazla birlikte toplam 3 skopi cihazı oldu. Amacımız, vakalardaki hata paylarını minimuma indirerek halkımıza en doğru, en güvenilir teşhis ve tedaviyi sunmaktır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme