Diş hastanesi için A blok gündemde

Toplu hastanenin faaliyete girmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı'nın onay vermesi halinde pek çok avantajı bulunan Devlet Hastanesi A Bloku'nun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düzenlenmesi düşünülüyor Bakan Bey de beğenmedi İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapmak üzere Karaman İş Merkezi'nin son 3 katının Sağlık Bakanlığı'nca alındığını daha iyi koşullarda [&hellip]

Diş hastanesi için A blok gündemde

Toplu hastanenin faaliyete girmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı’nın onay vermesi halinde pek çok avantajı bulunan Devlet Hastanesi A Bloku’nun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düzenlenmesi düşünülüyor

Bakan Bey de beğenmedi
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapmak üzere Karaman İş Merkezi’nin son 3 katının Sağlık Bakanlığı’nca alındığını daha iyi koşullarda ağız ve diş sağlığı hizmetinin verilmesinin temel amaç olduğunu hatırlattı. Mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde verilen hizmetlerden memnun olmadıklarını söyleyen Sağlık Müdürü Dr. Yemenici; “Sağlık Müdürlüğü olarak biz burada verilen hizmetlerden memnun değiliz. Bu bir realitedir. Karaman İş Merkezi’nin son 3 katının Sağlık Bakanlığı’nca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapmak üzere alınmıştı. Böyle bir tasarrufta bulunuldu. Ancak daha sonra 1 Kasım 2009 tarihinde Sayın Sağlık Bakanımız ilimizi ziyaret ettiği sırada burayı gördü. Buranın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmasının uygun olmadığı ön kanaati oluştu. Daha sonra Bakanlığımızdan teknik ekip geldi. Tutulan raporda buranın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılmasının uygun olmayacağı boşalan hastanelerden uygun olan bir binanın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanımının uygun olacağı kanaatine varıldı.” dedi.
A Blok’un avantajları var
Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için Sağlık Bakanlığı ekibinin kanaati çerçevesinde toplu hastanenin faaliyete geçmesiyle boşalacak olan yol üzerindeki devlet hastanesinin uygun olacağı kanaatini aktaran Dr. Necip Yemenici, durumu Bakanlığa bildirdiklerini açıkladı.
Dr. Yemenici, A blok olarak adlandırılan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin 13 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için gerekli alt yapıya sahip olduğunu belirtti.
Gerekli görülmesi halinde A bloğa revizyonda yapılacağını söyleyen Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, konuyla ilgili çalışmayı Sağlık Bakanlığına gönderdiklerini bakanlık yet-kililerinin gerekli araştırmayı tamamlayıp uygun görmeleri halinde kendilerinin çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, güzel bir tadilat çalışması sonrası Afyonkarahisar’a yakışır bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açmayı hedeflediklerini, A bloğun yol üzerinde alt yapısı düzgün olma avantajları taşıdığını, engellilere yönelik daha iyi imkanlara sahip bir binada hizmet verileceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme