“Dış güçlere, piyonlara Afyonlular yeter”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi ve Vatan Nöbeti’nin son gününde, kürsüye çıkan iki misafir Kosovalı Hacı İlyas Kuka ve Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, duygusal konuşmalar yaparak gönüllere hitap etti. Demokrasi ve Vatan Nöbeti programına Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Burdur eski Valisi Nurettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, [&hellip]

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi ve Vatan Nöbeti’nin son gününde, kürsüye çıkan iki misafir; Kosovalı Hacı İlyas Kuka ve Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, duygusal konuşmalar yaparak gönüllere hitap etti. Demokrasi ve Vatan Nöbeti programına Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Burdur eski Valisi Nurettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, İGM Başkanı Salih Sel, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve Afyonkarahisar halkı katıldı.
SİZLER
İSTİKLALİN AŞIĞISINIZ
Programda konuşan Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, “Siz istiklalin aşıklarısınız. İşgal orduları buradan geçip Ankara’yı işgal etmek istediler. Afyonlular tokadı attı. Dumlupınar Zaferi’ni Afyonlular yazdı, Allah’ın lütfu ile zaferi elde ettik. Bu dış güçlere, bu piyonlara Afyonlular yeter” dedi.
BARIŞ KÖPRÜSÜNÜN KİLİDİYİZ
Türkiye’nin barış köprüsünün kilit taşı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Türkiye ile neden uğraşıyorlar? Neden sürekli darbe yapılıyor? Türkiye, Anadolu, barış köprüsünün kilit taşıdır. Anadolu’ya bizi kim yerleştirdi? Peygamber Efendimiz’in (SAV) teşviki ile Anadolu’da oturuyoruz. Ne güzel asker, ne güzel ordu arzusuyla koştuk. İstanbul’u fethedeni methetti. Müslümanları buraya teşvik ederek Roma’nın belini kırdı, böylece barış köprüsünü kurdu. İlk barış köprüsü hamalı kim? Sultan Alparslan. 1071 Malazgirt” ifadelerini kullandı.
MÜBAREK BİR
DUA ALDIK
Bu toprakların mühim mekanlar olduğuna dikkat çeken Şevki Yılmaz, “Türkiye’yi kimse yenemez. Niçin? Anadolu manyetik alandır, burasının muhafazasının duası sevgili Peygamberimizin (SAV) mübarek ağzıyla yapılmıştır. Barış köprüsünün taşını gediğine oturtma görevi, Ertuğrul Gazi ve oğlunun oldu. Hele 1453! Tek başına ana oldu. Allah, yöneticilerimizi ana kökünden tarif ediyor. Babada merhamet var, ama anadaki merhamet çok daha fazladır. Bazıları Tayyip Erdoğan mazlumu görünce ağlıyor diyor. Tabii ağlayacak, O ümmetin anası” diye konuştu.
ALLAH, TÜRKİYEMİZ’İ KORUMUŞ
Bosna-Hersek’in efsa-nevi lideri Aliya İzzetbegoviç’in çalışma arkadaşlarından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dostları arasında yer alan Kosovalı Hacı İlyas Uka da “Allah, Türkiye’yi korudu” dedi. Hacı İlyas Uka, “Allah sevmiş, Rabbim Türkiyemiz’i korumuş. Başta Recep Tayyip Erdoğan’ı korumuş. Bizi İstanbul’a davet ettiler, hemen koştuk geldik. Gazi Recep Tayyip Erdoğan’dır dedim. Allah seni kurtardı, Türkiye kurtuldu dedim. Bütün Balkanlar, Kafkaslar, Afrika, Ümmet-i Millet, size bakıyor, Türkiye’ye bakıyor. Rabbim Allah, sizi korusun, Türkiye’yi korusun. Bana nasip oldu Erbakan Hoca’yı tanıdım. Biz Kur’an’ı yaşadık mı Allah bize yardım edecek. Aman çocuklara tahsil verin. Tahsil olmazsa hiçbir şey olmaz” ifadelerini kullandı.
YANLIŞA BULAŞANLAR
AYIKLANACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in de konuştuğu programda Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, “Ordu bizim ordumuz, asker bizim askerimiz, emniyet bizim emniyetimiz, polis bizim polisimiz, jandarma bizim jandarmamız velhasılı kelam hastaneler bizim, doktorlar bizim, hemşireler bizim, hasta bakıcılar bizim, okullar bizim, öğretmenler bizim bunların arasında yanlış yapanlar varsa bunları temizlemek, ayıklamak ve hak edene hak ettiği cezayı vermek de bizim boynumuzun borcudur. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Başka ordumuz yok. Böyle düşündüğümüzde ordumuzun değerli mensupları da, emniyetimizin değerli mensupları da burada aramızdalar. İşte askerlerimiz burada ben en büyük teşekkürü de kendilerine sunuyorum. Değerli dostlar bu nöbetler esnasında burada bir şey daha yaptık. Demokrasiyi gerçek anlamda burada teessüs ettirdik” şeklinde konuştu.
BU BİR VATAN GÖREVİDİR
Vali Yıldırım, şöyle devam etti:
“Hepinizin bildiği gibi Zafer Haftamız 25 Ağustos’da başlayacak 30 Ağustos’ta sona erecek. Çok farklı etkinlikler ve çok güzel gösterilerimiz, yürüyüşlerimiz olacak. Burada olduğu gibi Zafer Haftası etkinliklerine de ayrıca katılımlarınızı bekliyoruz. Bandolarımız, mehterimiz var, mutlaka katılacağınıza inanıyorum. Tarihten bugüne kadar askerlerimizi de göreceksiniz. Ayrıca, dünyanın ilk askeri bandosu olan mehter takımını Belediye bünyesinde kuran değerli Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Mehter takımı hepimizi her gün burada coşturdu, arkadaşlarımıza burada huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Daha fazla sözü uzatmayı arzu etmiyorum. İnşallah hep birlikte buralardayız, nöbet dediğimiz şey belki fiilen, fiziken bitecek gibi görünüyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın, Büyük Reisimizin söylediği gibi bu nöbet her zaman devam edecek, her zaman aklımızın bir köşesinde bulunacak, her zaman ihtiyaç olabilir düşüncesi ile mutlaka bir gözümüz uyanık vaziyette uyuyacağız ve bir gözümüz devamlı açık olacak. Hiçbir zaman görev düştüğünde benden önce kim acaba meydana iner diye de beklemeyeceğiz. En önce ben ineceğim diyerek ve bununla öğünerek meydanlara ineceğiz. Bu bir vatan görevidir.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme