• Haberler
  • Genel
  • “Diş fırçalama alışkanlığı birçok hastalığı önler”

“Diş fırçalama alışkanlığı birçok hastalığı önler”

AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz, çocukluk döneminde verilecek ağız ve diş sağlığı bilinciyle öğrencilere kazandırılacak diş fırçalama alışkanlığının ileriki dönemlerde birçok hastalıkların önüne geçilebileceğini söyledi 22-29 Kasım tarihleri arasında kutlanılan “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş [&hellip]

"Diş fırçalama alışkanlığı birçok hastalığı önler"

AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz, çocukluk döneminde verilecek ağız ve diş sağlığı bilinciyle öğrencilere kazandırılacak diş fırçalama alışkanlığının ileriki dönemlerde birçok hastalıkların önüne geçilebileceğini söyledi

22-29 Kasım tarihleri arasında kutlanılan “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri, toplumu ve öğrencileri bilgilendirmek için çeşitli etkinlikler düzenledi.
AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz ile beraberindeki Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlık heyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Karahisar İşitme Engelliler Ortaokulu ile 75. Yıl Yatılı İlköğretim Okulu’nda bulunan öğrencileri ziyaret ettiler.
ÖĞRENCİLERİ DİŞ FIRÇASI DAĞITILDI
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Cafer Şahbaz, öğrencilerin ağız taramasını yaptıktan sonra bütün öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıttı. Aynı zamanda okuldaki öğretmenlerle görüşen Dr. Şahbaz özellikle çocukluk döneminde verilecek ağız ve diş sağlığı bilinciyle öğrencilere kazandırılacak diş fırçalama alışkanlığının ileriki dönemlerde birçok hastalıkların önüne geçilebileceğini anlattı.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI
“Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Diş Hekimliği Fakültesinde görev yapan öğretim üyeleri hem diş tedavisi için gelen hastalara hem de Diş Hekimliği Fakültesini ziyarete gelen okullardaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirmeler yaptılar.
Afyon TED Koleji ana sınıfı öğrencilerinin 21 Kasım 2013 tarihinde Diş Hekimliği Fakültesini ziyaretleri sırasında da Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ünal tarafından öğrencilere önleyici diş hekimliği uygulamalarının önemi ile ağız ve diş sağlığının tam olarak yapılabilmesi için bir sunum yapıldı. Öğrencilere diş fırçalama teknikleri, diş ipi kullanımı ve ağız gargaralarının nasıl yapıldığı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca diş korkularını yenmeleri için pedodonti kliniği gezdirilerek yapılan tedaviler anlatıldı. (Kocatepe haber Merkezi)

Bakmadan Geçme