• Haberler
  • Genel
  • 'Direnişin ve Milli Mücadele'nin kenti, Şehitler diyarı Afyonkarahisar'

'Direnişin ve Milli Mücadele'nin kenti, Şehitler diyarı Afyonkarahisar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Ülkemizin şahlanışına set vurma gayretlerini,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin şahlanışına set vurma gayretlerini, aydınlık yarınlarımızın teminatı geçlerimizle birlikte inşallah boşa çıkartacağız. Ecdadımızın bu topraklarda bıraktığı izleri takip ederek; Türkiye’yi ahlakla, erdemle, adaletle ve kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’nda düzenlenen Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Yaklaşık 2 saat gecikmeli başlayan Afyonkarahisar mitingi 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting sonrasında Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti.
Zafer Kent Meydanı’nda hazırlanan tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. Bazı kabine üyeleri, milletvekilleri ve kent protokol üyelerinin de eşlik ettiği törende, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da birer konuşma yaptılar.
“Şehitler diyarı Afyonkarahisar”
Büyük Zafer’in arifesinde; mücadelenin, direnişin ve millî iradenin şehri Afyonkarahisar’da bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitler diyarı Afyonkarahisar’da vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren tüm kahramanlara Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük Zafer’in 100. yılına ulaşmanın heyecanını yaşadığımız bu özel günde; Kocatepe’den taarruz emrini veren Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı, Yüzbaşı Agâh Efendi’yi ve beraber toprağa düştüğü Mehmetçikleri, Çiğiltepe Kahramanı Albay Reşat Bey’i, Afyonkarahisar’ın şehitliklerinde koyun koyuna yatan tüm yiğitleri, tüm askerlerimizi burada tazimle yâd ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin diyorum. Aynı kutlu gaye uğrunda yaralanan gazilerimize Rabbimden şifa diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme