• Haberler
  • Genel
  • Dirençli, iyi, topluma faydalı polisler yetişiyor

Dirençli, iyi, topluma faydalı polisler yetişiyor

Polis Meslek Yüksek Okulu, 300’ü aşkın öğrencisiyle yeni akademik yıl açılışına hazır. PMYO Müdürü Hasan Şahin, 'İyi bir polis, aynı zamanda topluma faydalı bir insan yetiştiriyoruz' dedi Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 3 Ekim Pazartesi günü saat 09.30’da yeni akademik yıl açılacak. Açılışta PMYO Müdürü Hasan Şahin konuşma yaparken başarılı öğrencilere de ödülleri takdim edilecek. Yrd.Dç.Dr. [&hellip]

Dirençli, iyi, topluma faydalı polisler yetişiyor

Polis Meslek Yüksek Okulu, 300’ü aşkın öğrencisiyle yeni akademik yıl açılışına hazır. PMYO Müdürü Hasan Şahin, “İyi bir polis, aynı zamanda topluma faydalı bir insan yetiştiriyoruz” dedi

Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 3 Ekim Pazartesi günü saat 09.30’da yeni akademik yıl açılacak. Açılışta PMYO Müdürü Hasan Şahin konuşma yaparken başarılı öğrencilere de ödülleri takdim edilecek. Yrd.Dç.Dr. Abdulkerim Çalışkan tarafından “Hukuka Giriş” dersinin verilmesiyle yeni akademik yıl başlamış olacak.
Yeni akademik yılın başlangıcıyla ilgili değerlendirmede bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Hasan Şahin, okulun Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı çalışan bir önlisans programı olduğunu belirterek “Öğrencilerimizin bütün iaşelerinin devlet tarafından karşılandığı, resmi sıfatı da olan, polis memuru yetiştiren bir okul.Yeni dönemde 327 tane öğrencimiz olacak. Bunun yaklaşık 159’u birinci sınıfta okuyacak. Oryantasyon eğitimimiz 3 hafta önce başladı. Sağlık şartları yönetmeliğine uygun olarak rapor alıyoruz. 4 tanesinin raporunda olumsuzluk var. Bunlar için Ankara’da bir hastanemizde ikinci bir rapor aldırma durumumuz var. oradan gelecek neticeye göre hareket edeceğiz” dedi.
Amaç: İyi polis ve iyi insan
PMYO’nun işlevinin yalnızca iyi polis yetiştirmek olmadığına dikkat çeken Şahin, “Bizim meslek dersle-rimizin yanında hukuk derslerimiz, bedeni daha dirençli getirmeye yönelik derslerimiz bulunuyor. Türk dili ve İngilizce gibi polisin gelişiminde önemli olan derslerimiz var. Burada bunları öğrencilerimize verirken önce iyi bir insan, topluma faydalı bir insan, iyi bir aile reisi, ve arkasından iyi bir polis, hukuk kurallarına riayet eden, yaşadığı toplum, görev yaptığı toplumun değerlerine saygılı olan bir polis yetiştirme amacımız” diye konuştu.
Dizilerin de etkisi var
Son dönemlerde televizyonlarda polisliği anlatan, polisin içimizden biri olduğu gerçeğini senaryolaştıran dizilerin bulunduğunu kaydeden Şahin, “Öğrencilerimiz geldiklerinde onlarla tanıma anlamında zaman zaman mülakatlar yaparız, kadrolu psikoloğumuz var. Yıl boyunca onlarla devamlı değerlendirme yapılır. Her öğrencimizin ayrı bir dosyası var. O doğrultuda o dizilerin etkisini inkâr etmemek gerekir. Çocuklarımızın idol olarak seçtiği karakterler de orada olabiliyor. Tabii burada asıl şey, polisimizin toplumun da desteğini alarak insanlarımıza en iyi şekilde hizmet sunması. Bu noktada o yapılan dizilerde de bunu gözlemliyoruz. Polisin suçluyu yakalamasının yanında aciz, yaşlı, engelli, kimsesizlere de yardım ettiğini görüyoruz. O da tabii mesleğin popülerliğini artırıyor. Bu noktadan baktığımızda o dizilerin etkisi var” ifadelerini kullandı.

Yeni okulda inşaatın çoğu bitti

PMYO Müdürü Hasan Şahin, TOKİ tarafından yaptırılan yeni Polis Meslek Yüksek Okulu hakkındaki gelişmeleri aktardı. İnşaatın yüzde 70-yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Şahin, “Yeni okulumuz, bizim yaptığımız protokolde 1000 kişilik bir okul, 200 adet de lojman bulunuyor Ancak ilk etapta 500 kişilik okul inşaatı ihale edildi. Şu anda yüzde 70-80’ler civarında inşaatın tamamlandığını gördük. Müteahhit firmalarla yaptığımız görüşmelerde Kasım sonlarında inşaatın biteceğini, geçici kabulün olabileceğini belirtti-ler. İklim şartları da bunu etkileyecektir mutlaka. Gecikme olma ihtimalini de gözardı etmemek lazım. Geçici kabulden sonra tefrişi için ikinci etap süreç başlıyor. O da 2-3 ayımızı alır diye düşünüyorum. En iyi şartlarda 2011-2012ye yetişmesini ve taşınmayı düşünüyoruz. Her şey hazır olmadan taşınmayı düşünmüyoruz. Geçen günlerde ekibimle birlikte 3 ilimizdeki Polis Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ettik. Ankara Hasanoğlan, Kırıkkale ve bizim okulumuzla genel olarak benzerlik taşıyan Kırşehir’de incelemelerde bulunduk.
Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun desteğiyle 1 buçuk milyon liralık ödenek geldi, Özel İdare bütçesinde” dedi.

Bakmadan Geçme