• Haberler
  • Genel
  • Diren Filistin Afyon seninle – Kocatepe Gazetesi

Diren Filistin Afyon seninle – Kocatepe Gazetesi

Afyon Sivil Toplum Kuruluşları Platformu mensupları İsrail askerleri tarafından Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı protesto ettiler. Platform Üyeleri adına konuşan İHH Afyon Başkanı Ahmet Ertürk: “Diren Filistin Afyon seninle.” diye haykırdı Dün öğle saatlerinde merkez PTT önünde yapılan protesto gösterisinde İHH Afyon Başkanı Ahmet Ertürk, Afyon Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerinin son iki [&hellip]

Diren Filistin Afyon seninle

Afyon Sivil Toplum Kuruluşları Platformu mensupları İsrail askerleri tarafından Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı protesto ettiler. Platform Üyeleri adına konuşan İHH Afyon Başkanı Ahmet Ertürk: “Diren Filistin Afyon seninle.” diye haykırdı

Dün öğle saatlerinde merkez PTT önünde yapılan protesto gösterisinde İHH Afyon Başkanı Ahmet Ertürk, Afyon Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerinin son iki gündür İsrail askerleri tarafından Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’ya yapılan pervasız saldırıyı protesto ettiler.
MİHRAP YIKILDI KURAN SAÇILDI
Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail’in, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala daha imza attığını vurgulayan Ertürk; “Mescid-i Aksa’nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirerek Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahale etti ve 27 kişiyi yaralandı. Aksa içerisinde bulunan Kıble Camii’ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Camii’nin içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı. Bu esnada camideki mihrabı yıkan caniler Kur’an-ı Kerimleri de etrafa saçtılar. Olayın ardından İsrail yönetimi Aksa’ya giriş çıkışları gün boyunca kapattı.” dedi.
GÖZ YUMANLARDA SUÇA ORTAK
İsrail yönetiminin 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’ya girişleri gün boyu kapattığını, Aksa’nın bölünmesi için dünya Müslümanlarının nabzını ölçerek kamuoyunu hazırladığını belirten Ertürk; “Afyon’daki duyarlı sivil toplum kuruluşları olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değildir. İsrail’e göz yuman ülkeler de bu suça ortaktır. Bu şeytani planın uygulayıcılarının arkasında Mısır cuntası ve Suudi hanedanının olduğu da bilinmektedir. Onlar eğer politikalarını gözden geçirmeyecek olurlarsa bu cinayete ortak olmuş olacaklardır. Bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmaması halinde dünya yeni bir dünya savaşı ile yüzyüze kalabilir.” diye konuştu.
“İSRAİL’İN KONSOLOS
GÖNDERMESİ YANLIŞ”
Başta BM, İİK, Arap ve Afrika Birlikleri, AB, ABD, NATO’nun krize el koymaları gerektiğini savunan Ahmet Ertürk, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olmasının yanında, siyasi, tarihi, kültürel ve vicdani sorumlulukları çerçevesinde bütün öncelikli olarak bu konu ile ilgili olarak mekik diplomasisi başlatması gerektiğini söyledi. Ertürk; “İsrail’in saldırgan, maceracı politikalarına bir son verilmelidir. Yarın çok geç olabilir. Aynı zamanda İsrail’in Türkiye’ye konsolos göndermesini de kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bizim kutsalımıza el uzatacaklar, Kuran’ımızı yerlere fırlatacaklar ve ellerini kollarını sallayarak ülkemize girip çıkacaklar. Buna derhal bir son verilmelidir.” şeklinde konuştu.
İSRAİL’LE İLİŞKİLERE
SON VERİLMELİ
“Bugün buradan; İslam dünyasını harekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz.” diyen Ertürk sözlerine şöyle devam etti: “Sefil köleler gibi susmaya devam mı edeceksiniz? İlk kıblemize yapılan bu saldırıları nasıl hazmedebiliyorsunuz? Sizleri şiddetle kınıyoruz. Son olarak ülkemiz yöneticilerine de diyoruz ki; İşgalci İsrail terör örgütüyle gerçekleştirdiğiniz bütün ticari, askeri ve diplomatik ilişkilerinize derhal son verin. Yeni atanan İsrail konsolosunu derhal ülkesine gönderin. Bizler bunların takipçisi olacağız. Kahrolsun İsrail. Aksa’ya uzanan eller kırılsın. Kudüs bizimdir bizim olacaktır. Diren Filistin Afyon seninle.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme