• Haberler
  • Genel
  • Direklere reklam devri bitti – Kocatepe Gazetesi

Direklere reklam devri bitti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nde 'direklere reklam asılmaması' yönündeki gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi'ndeki gündem maddeleri arasında yer alan 'direklere reklam asılmaması' konusu, oybirliğiyle kabul edildi. Bu konu, seçimden önce de önerilmiş, ancak uygun bulunmamıştı. ŞİKÂYETLERE NEDEN OLDUAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İlan Reklam Yönetmeliği'ni yaparken [&hellip]

Direklere reklam devri bitti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde “direklere reklam asılmaması” yönündeki gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi’ndeki gündem maddeleri arasında yer alan “direklere reklam asılmaması” konusu, oybirliğiyle kabul edildi. Bu konu, seçimden önce de önerilmiş, ancak uygun bulunmamıştı.
ŞİKÂYETLERE NEDEN OLDU
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İlan Reklam Yönetmeliği’ni yaparken “Direklere reklam asılabilir” şeklinde bir madde konulduğunu ancak bunun kötüye kullanıldığını ve şikâyetlere neden olduğunu söyledi. Çoban, bu şikâyetler üzerine yönetmeliğin 17’nci Maddesi’nde değişikliğe gidildiğini kaydetti.
İŞYERLERİ KİRAYA VERİLECEK
Şehir içi trafik düzenlemeleri hakkındaki tekliflerin Trafik Komisyonu’na havale edildiği toplantı, Uydukent İş Merkezi’nde boş bulunan işyerleri ile Emekliler Lokali’nin 10 yıla kadar süreyle kiraya verilmesi, kira şartlarının ve bedellerinin belirlenmesi hususunda encümene yetki verilmesi oy birliği ile karar verildi. Trafik Komisyon Raporları, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri oy birliği ile kabul edildi.
YENİ ARAÇLAR ALINIYOR
Toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2013 Yılı kesin hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesinin ardından oy birliği ile kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 kamyon, 1 kazıcı yükleyici, 4 pikap ve 1 kamyonetin alınması hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu teklif hakkında kısa bir açıklamada bulunan Başkan Burhanettin Çoban; Afyonkarahisar Belediyesi’ne bu güne kadar 135 adet araç ve iş makinası kazandırdıklarını söyledi.
555 BİSİKLET DAĞITILACAK
Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde “Afyonkarahisar merkezde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarında derece yapmış başarılı ve/veya yoksul öğrenciler arasında kura ile belirlenecek 555 öğrenciye bisiklet dağıtılması” oy birliğiyle kabul edildi.
Buna göre, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonunda, sınıfını teşekkür ya da takdir belgesi alarak geçen 555 öğrenci bisikletle ödüllendirilecek. İlköğretim ve lise öğrencilerini kapsayan başarılı öğrencilerin, ailelerinin gelir durumunun bin 100 TL’den az olması gerecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAŞKAN ÇOBAN’A YENİ MAKAM ARACI
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde 2009 model Mercedes 03 VV 001 palakalı aracın, Belediye’ye şartsız ve bedelsiz olarak verilmesi kararlaştırıldı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın “Bu neden ve kim tarafından veriliyor” sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Ramazan Avcı tarafından veriliyor. Dilekçede belediye başkanının KIA’ya binmesine razı olmuyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme