Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Diplomatik duruş – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 14 Ocak 2010 Perşembe 02:00:00
  Ülkeler arası diplomatik ilişkiler bazı zamanlarda oldukça sıkıntılı hale gelebiliyor. Yurt dışında ülkeleri büyükelçiler temsil ediyor. Temsil makamları son derece önemli. Hele hele uluslar arası platformlarda çok daha fazla. Dış ülkelerdeki büyükelçiliklerin görev ve sorumlulukları ülke temsili noktasında bir hayli hassas.
İsrail Dışişleri’nin, hem de bakan yardımcısı, büyükelçimizi çağırmış, kameralar önünde elini sıkmamış, kendisinden daha aşağı bir konumda oturtması demek her Türk vatandaşı için elbette ki çok incitici bir durum anlamını taşıyor.
Ama dışişleri personeli, büyükelçiler her durum için hele hele böylesi bir hadsizlikte nasıl tavır takınacaklarını bilmiyor olamazlar. Amaç diplomatik kriz oluşturmak değil hiçbir zaman. Ama yapılan küstahlığı aşan hadsizlik büyükelçimizin şahsı nezdin de Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılmış bir harekettir. Bu tür bir küstahlığa gereken karşılık verilmediği takdirde Türkiye’nin dışarıdaki prestijini düşünmek bile insanı rahatsız ediyor. Sayın büyükelçimizin o esnada yanındaki gazetecilere İbranice konuşan İsrail’li bakan yardımcısının ne söylediğini anlamadığını ifade etmesi de ayrı bir üzüntü konusu. Çünkü dışişlerinde görev yapan Büyükelçisinden idari personeline kadar tüm çalışanların bulundukları ülkenin resmi dili, kültürüne dair her şeyi bilmeleri gerekmez mi? Büyükelçi denildiğinde genel kültür düzeyi yüksek bir şahsiyet gelmez mi akıllara? Dışişlerinde böylesi vakaların tekrarlanmaması ve gerekli tepkinin verilmesi ortak temennimiz. Diplomatik duruş son derece önemli.
Emniyette nöbet değişimi
Afyonkarahisar’da 29 Aralık 2008 tarihinde göreve başlayan ve şehrimizde 1 yıllık görev süresini dolduran Sayın Emniyet Müdürümüz Ali Bilkay’ın tayininin Sakarya iline çıktığını öğrendik. Bir yıllık görev süresinde samimi ve halktan biri gibi olan tavırları ile kısa sürede sevgi ve sempati kazanan babacan tavırlarıyla hatırlanacak olan Sayın Müdürümüze yeni görevinin şahsına, ailesine ve emniyet teşkilatına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.
Ismarlama yazı yazılmıyor
Hayatın içinde iyi kötü olumlu olumsuz bir çok unsur iç içe. Toplum çıkarını gözlemek, yasalara karşı saygılı bireyler olarak bireysel ve toplumsal açıdan gerekenleri yapma noktasında yayın organlarına yani medyaya büyük görevler düşüyor. Bu noktada bazı okurlarımızın yapılan haber ve yazılan köşe yazıları için “birileri” tarafından istenen haber ya da kaleme alınan köşe yazıları mı diye bir merak içerisinde olabildiklerini gıyabımızda gerçekleşen bir diyalog sonucu öğrendik. Bu tür merak içinde olanlara açık ve net olarak ifade etmek isteriz ki; Hanımlar beyler, gerek şahsi gerekse mensubu olduğumuz yayın organında ısmarlama haber yapılmaz, aynı şe-kilde köşe yazısı kaleme alınmaz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER