Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dinler hiçbir zaman çatışma aracı olmamalıdır”

“Dinler hiçbir zaman çatışma aracı olmamalıdır”

Paşa Cami’nde Cuma namazı çıkışında konuşan eski Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u
eleştirerek, “Dinler hiçbir zaman çatışma aracı olmamalıdır. Dinler insanlığın ve medeniyetlerin kaynaşması birleşmesi içindir” dedi

 

Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu’nun açılışına katılmak için Afyonkarahisar’a gelen eski Başbakan veAK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cuma Namazı’nı Paşa Cami’nde kıldı. Cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, dinlerin çatışma aracı olmaması gerektiğini ve dinlerin insanlığın ve medeniyetlerin kaynaşması birleşmesi için olduğunu vurguladı.
MESUT YILMAZ’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın vefat haberini üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Yıldırım, “Değerli devlet ve siyaset adamı Mesut Yılmaz bugün hakkın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mesut Yılmaz 90’lı yıllarda Türkiye’nin vesayet dayatmaları ile mücadele edip, siyasi istikrarsızlığın hat safhada olduğu bir dönemde görev yaptı. Türkiye o dönem birçok zor şart yaşadı ve o zaman o sürecin içerisinde oldu. Dolayısı ile Allah’tan rahmet diliyorum. Miletlimizin başı sağolsun.” dedi.
“DİNİMİZ ÖLDÜRME DEĞİL
YAŞATMAYI EMREDİYOR”
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’a yönelik politikaları ile ilgili sorulan soruya cevap veren Yıldırım, “Bunu bir çatışma aracı haline dönüştürmek insanlığa yapılabilecek en büyük kötülüktür. Doğrusunu isterseniz biz bir süreden beri özellikle Fransa devlet başkanının başını çektiği bir inanca ve hassasiyetlere karşı umursamaz tavır elbette ki kabul edilebilir bir şey değil. Geçmiş dönemde Peygamberimize hakaret içeren karikatürden tutun son dönemde Cumhurbaşkanımıza aynı derginin kepazeliği tekrarlaması bunlar insanlık için, dünya huzuru için hayır alamet şeyler değildi. Dinler hiçbir zaman çatışma aracı olmamalıdır. Dinler insanlığı ve medeniyetlerin kaynaşması birleşmesi içindir. Dinler Allah’ın insanlığa feraha ve kurtuluşa erme amacı ile peygamberleri vasıtası ile gönderilmiştir. Dolayısı bunu bir çatışma aracı haline dönüştürmek insanlığa yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bunlar bir yana şuna özellikle dikkat etmemiz lazım. Müslümanlar olarak bu yapılanlar bir kışkırtma ile beraber hiçbir zaman insanları öldürmek ve boğazlamak hayatına son vermek için bu şekildeki hareketlere tevessül etmemek icabet eder. Bizim dinimiz öldürme değil yaşatmayı emrediyor. O bakımdan herkesin çok daha dikkat etmesi lazım. Fransa Cumhurbaşkanının yaptıklarını şiddetle kınıyorum aynı şekilde masum sivillerinde din adına eğer böyle ise öldürülmesini de kınıyorum. Şiddetin her türlüsü insanlık için çok kötü bir şeydir.” ifadelerine yer verdi.
Cami çıkışında cemaatten birçok kişi Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Yıldırım ise vatandaşları geri çevirmeden herkesle fotoğraf çektirdi.
Yıldırım’a namazda ve sonrasında Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve protokol üyeleri eşlik etti.
>> KocatepeHaber Merkezi