• Haberler
  • Genel
  • Dinimiz, Peygamberimiz, Allahımız bir – Kocatepe Gazetesi

Dinimiz, Peygamberimiz, Allahımız bir – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Müftülüğünce, Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle Hicri 1433 yılı anısına ilçe müftüleri, Alevi Dedelerin katıldıkları bir yemek verildi. Yemek sonrası konuşan İl Müftüsü Mustafa Kaya, dinimizin, ülkemizin, Peygamberimizin ve Allahımızın bir olduğunu, bunun kıyamete kadar da bir olacağı mesajını verdi İl Müftülüğü’nce Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle Hicri 1433 yılı anısına Afyonkarahisar [&hellip]

Dinimiz, Peygamberimiz, Allahımız bir

Afyonkarahisar Müftülüğünce, Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle Hicri 1433 yılı anısına ilçe müftüleri, Alevi Dedelerin katıldıkları bir yemek verildi. Yemek sonrası konuşan İl Müftüsü Mustafa Kaya, dinimizin, ülkemizin, Peygamberimizin ve Allahımızın bir olduğunu, bunun kıyamete kadar da bir olacağı mesajını verdi

İl Müftülüğü’nce Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle Hicri 1433 yılı anısına Afyonkarahisar Konağında dün öğle yemeği verildi. Yemek sonrası İbrahim Yüksel tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Alevi Dede Aşığı Hamza Çakır’ın okuduğu şiirin ardından ilahiler okundu.
Dinimiz zahmeti değil rahmeti getiriyor
Muharrem Ayı ve Aşure Gününe özel olarak Alevi Dedelerinin de katıldıkları yemekte konuşan İl Müftüsü Mustafa Kaya, anlamlı bir günde davetlerine icabet eden tüm konuklarına teşekkür etti. Hicri 1433. yıl içerisinde bulunulduğunu kaydeden Kaya, özel bir ay olan Muharrem ayının yaşandığını ifade etti. Muharrem ayının feyzinden, bereketinden, güzelliklerinden istifade edebilmeyi ümit eden Mustafa Kaya; “Anlamlı bir günde ortaklaşa sahip olduğumuz Anadolu topraklarına, kıyamete kadar da bir vatan olacağını umuyoruz. İnşallah da öyle olur. Bu topraklarda Alevisi ile Sünnisi ile birlikte yaşıyoruz. Hepimizin dini İslamdır. Öyle bir dinin mensubuyuz ki bu din bize rahmet getirmiştir, zahmet değil. Mağfireti müjdelemiştir. Bu dinin esasında şefkat vardır. İnsan hakkına değer vardır. Allah’ın kullarına Allah’ın kulu olarak merhametle yaklaşmak vardır. Bu duygular içerisinde İl Müftülüğü olarak böyle bir günde bir araya gelmeyi arzu ettik.” dedi.
Esas olan Ehli Beyt sevgisi
Sevgili Peygamberimizin; “Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır.” buyuruğunu hatırlatan İl Müftüsü Mustafa Kaya, kişi isimlerinin Ahmet, Mehmet, Ali olmasından da öte herkesin Müslüman, dini, Allahı, Peygamberi, bayrağı, ülkesinin bir olduğunun altını çizdi. Kaya, bunun kıyamete kadar da öyle olacağına vurgu yaptı. “Öyle olmasını ümit ediyor ve öyle iman ediyo-ruz.” diyen Mustafa Kaya; “Bu sebep bizim birbirimizle kucaklaşıp Anadolu topraklarında yaşamamızın en büyük garantisidir. Birbirimizi ziyaret etmemiz, önemli günlerimizde elemlerimizi, kederlerimizi paylaşmamız, sevinçli günlerimizde sevinçlerimizi paylaşmamız bu milletin hepimizin vazgeçilmez şiarı olmalıdır. Peygamberimiz (SAV) Efendimizdir. Onun iki hadisi şeri-fini hatırlatmak istiyorum. Buyuruyorlar ki; ‘Size iki değerli emaneti bırakıyorum. Bunlardan bir tanesi Allah’ın kitabı Kur’an diğeri de benim Ehli Beytimdir. Ehli Beytimi sevenlerle cennette Havzu Kevserin başında olacağız.’ diyor. İnşallah öyle oluruz. Resulu Zişan (SAV) Efendimiz bir gün Hz. Ali Efendimizi sağ tarafına sol tarafına da kızı Fatımatüzzehra Annemizi almış. Çok sevdikleri torunları Hasan ve Hüseyin Efendilerimizi dizlerine oturtmuştur. Sonra örtüsünü onların ve kendi üzerine örtmüştür. Demiştir ki; ‘İşte bunlar benim Ehli Beytimdir. Ehli beytime düşmanlık yapan bana düşmanlık yapmış olur. Ehli beytimi seven beni sevmiş olur.’ buyurmuştur.” diye konuştu.
Hz. Hüseyin’e yapılan zulm lanetlendi
Ehli Beyti gökteki yıldızlar gibi Müslümanların yolunu aydınlatan ışıkla nur saçan güneşe benzeten İl Müftüsü Mustafa Kaya, onların Müslümanların önderleri ve örnekleri olduklarını söyledi. Bu nedenle tüm Ehli Beytin sevildiğini vurgulayan Müftü Kaya; “Hz. Hüseyin Efendimizin Kerbela da şehit edilmesinin her yıl dönümünde 10. Muharrem gününde bu olayı içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. Ali Efendimiz ve Fatıma’nın goncası, Resulu Zişan Efendimizin çok sevdikleri bu iki torunundan birisi olan Hüseyin Efendimizin Kerbela da uğradığı zulmu lanetliyor ve üzülüyoruz. Cenab-ı Hak bir daha Müslümanlara Kerbela sıkıntısı yaşatmasın. Müslümanları birbirlerini daha çok seven, daha çok sayan birliklerini, kardeşliklerini devam ettiren bir toplum olarak yaşamayı nasip eylesin inşallah. Sözlerimi şöyle bitiriyorum. Tabi milletimizin birliği dirliği için he-pimiz bir şeyler yapmak durumundayız. Anadolu coğrafyamız bizim son ve ebedi yurdumuzdur. Burada doğduk, burada öleceğiz. Kabristanlarımız burada kalacak. Alevisi ile Sünnisi ile Anadolu topraklarımız bizim ezeli ve ebedi yurdumuz olacak inşallah. Bu duygular içerisinde bugünümüzü böyle bir anmaya ayırdık. Tüm teşrif eden misafirlerimize başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Muharremin 10. günü üzüntü günü
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Ehli Beyt sevgilileri ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çoban, davet sahibi Afyonkarahisar Müftülüğü yetkililerine teşekkür eti. Burhanettin Çoban, Muharrem ayının 10. günün hep üzüntü ile anılan hiçbir zaman sadece Müslümanlar için değil her dinden insanların asla yaşamasının istenmediği bir gün olduğunu belirtti. Bu nedenle Ehli Beyt sevgisinin arttığına temas eden Çoban şöyle konuştu: “Ne güzel ki Ehli Beyt yanında olanlara. Kim ki ehli beyti seviyor onun yanında yer alıyorsa bizde onları çok seviyoruz. Cenab-ı Hak hepimizi Ehli Beyt tarafında olmakla şereflendirmiş. Bundan daha büyük bir şerefde kendimizde bulmuyoruz. İnşallah bu şerefle de hayatımız devam eder. Ölümümüzde de Peygamberimizin ‘Ehli Beyti sevenler beni sevmişlerdir.’ müjdesine nail oluruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme