• Haberler
  • Genel
  • “Dini anlatanlar ortadan çekilse, İslam daha iyi anlaşılacak”

“Dini anlatanlar ortadan çekilse, İslam daha iyi anlaşılacak”

Televizyonlarda yaptığı dini programlarla ün kazanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, televizyonlarda kurban konusunda konuşan din adamlarına yüklendi. Hatipoğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dini anlatanlar, aradan çekilse İslam daha güzel anlaşılacak” dedi Dini sohbet programlarıyla ün ve beğeni kazanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de bayram programı nedeniyle düzenlenen söyleşiye katıldı. Kurban Bayramı’nın anlam ve önemine işaret eden [&hellip]

"Dini anlatanlar ortadan çekilse, İslam daha iyi anlaşılacak"

Televizyonlarda yaptığı dini programlarla ün kazanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, televizyonlarda kurban konusunda konuşan din adamlarına yüklendi. Hatipoğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dini anlatanlar, aradan çekilse İslam daha güzel anlaşılacak” dedi

Dini sohbet programlarıyla ün ve beğeni kazanan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de bayram programı nedeniyle düzenlenen söyleşiye katıldı. Kurban Bayramı’nın anlam ve önemine işaret eden Hatipoğlu, televizyonlarda din üzerine yorum yapan bilimadamları ve ilahiyatçılara yüklendi. Hatipoğlu, kurban kesiminin maksadından başka taraflara çekildiğine işaret ederek “Televizyonlarda şöyle bir tartışma da yaşandı: Koca koca profesör hocalar, kurbanın kanı akacak, insanda insanı öldürme içgüdüsü kaybolacak, dediler. Bu ne iğrenç bir tariftir. Böyle bir tarif olabilir mi? Kanı görünce, içimizdeki kan akıtma duygusu yatışıyormuş. Milletin hepsinin pskilojisi bozuktur demek ki. Bu İslam’a ihanettir. Allah, ‘Kurban kesin’ demiş. Fakire yedirmek için, Allah’ın emrini yerine getirmek için kesiyoruz. İslam’ın geleneğinde gerekirse kurbanı keserken gözyaşı dökmek vardır” dedi.
RESULULLAH, GÜZEL BİR İNSANDIR
İslam’ın son derece nezih bir din olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, “İslam çok nezih bir dindir, Hazreti Peygamber, çok güzel bir insandır. O kadar insancıldır ki, dini anlatanlar çekilseler ortalıktan, Resulullah daha güzel anlaşılacak, İslam daha güzel anlaşılacak” ifadelerini kullandı.
MEDYADAKİ TARTIŞMALARA ELEŞTİRİ
Hazreti Muhammed’in, Hacc vazifesi kendisine emredildiğinden 6-7 yıl önce kurban kesmeye başladığını vurgulayan Hatipoğlu, şöyle devam etti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Kurban sadece Hacc’a gidenlerin işidir, orada kurban kesilir’ deniyor. Bir televizyon programında programcı sordu: Hazreti Peygamber, kurbanı ne zaman kesmeye başladı? Programdaki ilahiyatçıların üçü de birbirine baktı, cevap veremediler. İşte büyük hata burada. Soruyu soran doğru soruyor. Hacc ibadeti Hazreti İbrahim’den bu yana var. Hacc ibadetini değiştirmişler. Mekkeliler kurban kesiyordu. Müşrikler Kâbe’yi tavaf da ediyordu. Ama çırılçıplak tavaf ediyorlardı. Alkışlarla tavaf ediyorlardı. Kurbanlarını putlara adıyorlardı. Nihayet Hicret’in 9’uncu yılında, Allah İslami Hacc’ı emretti. Hazreti Peygamber, ilk sene Hacc’a gidemedi. Gidemeyince yerine Hazret-i Ebubekir’i gönderdi. Hacc Emiri olarak O’nu gönderdi. İkinci sene Resulullah’ın kendisi gitti. Resulullah döndü Hacc’dan. 60 gün sonra vefat etti. Medyaya çıkıp boy gösteren hocaların bilmediği bir şey şu: Hazret-i Peygamber, ilk kurbanını Hicret’in ikinci yılında kesti. Hacc’dan tam yedi sene önce kesti. 6-7 sene boyunca her Kurban Bayramı’nda bayram namazını kıldı, kurbanını kesti. Hem kendi adına, hem çoluk çocuğu adına hem de ümmet adına birer kurban kesti. O’ndan sonra 4 halife adına da kurban kesti. Hatta Hazreti Ali, Hazreti Peygamber adına da kurban kesti.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme