Dinarlı Oğuz önce gazi sonra şehit oldu

Bingöl'de askeri konvoya PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Dinarlı jandarma Er 21 yaşındaki Şahin Oğuz Kayabaş'ın, üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada gözünden yaralandığı öğrenildi. İzmir Ballıkuyu'da yaşayan şehit Kayabaş'ın izin dönüşü annesi Nebiye Kayabaş'a, şehit olacağını söylediği öğrenildi Elazığ'dan Muş ve Van'daki birliklerine giden silahsız askerlerin bulunduğu askeri konvoya, önceki gün Bingöl-Muş [&hellip]

Dinarlı Oğuz önce gazi sonra şehit oldu

Bingöl’de askeri konvoya PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Dinarlı jandarma Er 21 yaşındaki Şahin Oğuz Kayabaş’ın, üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada gözünden yaralandığı öğrenildi. İzmir Ballıkuyu’da yaşayan şehit Kayabaş’ın izin dönüşü annesi Nebiye Kayabaş’a, şehit olacağını söylediği öğrenildi

Elazığ’dan Muş ve Van’daki birliklerine giden silahsız askerlerin bulunduğu askeri konvoya, önceki gün Bingöl-Muş karayolunun 16’ıncı kilometresinde PKK’lı teröristler saldırmıştı. Kardeşler Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırısında şehit düşen askerlerden Dinarlı Şahin Oğuz Kayabaş’ın acı haberini İzmir’deki evine ateş düşürdü. Askeri heyetin dün sabah saatlerinde acı haberi ilettiği pazarcılık yapan baba Ramazan Kayabaş, Şahin Oğuz’un şehadet haberiyle göz yaşlarına boğuldu. 2’si kız 4 çocuklu Kayabaş ailesinin en büyüğü olan Şehit Kayabaş’ın Türk bayrağı asılan evi taziye için gelen komşularıyla doldu taştı.
3 AY ÖNCE ÇATIŞMADA YARALANDI
Vatani görevini Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde yapan Şehit Er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, üç ay önce teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak gazi olduğu da belirtildi. Silahlı çatışma sırasında şarapnel isabet etmesi nedeniyle gözünden yaralanan Şehit Kayabaş’ın GATA’daki tedavisi ve hava değişiminin ardından Hakkari’deki birliğine dönüş yolunda şehit oldu. İzmir’de yaşayan ailesinin yanına 15 gün önce ikinci kez hava değişimi izni ile gelen Şehit Jandarma Er Kayabaş’ın, geçtiğimiz Cuma günü izninin sona ermesiyle Hakkari’ye gitmek üzere yola çıktığı, cumartesi günü Elazığ’daki toplama merkezine döndüğü öğrenilirken şehit Kayabaş’ın, buradan da Çukurca’daki birliğine gitmek üzere diğer askerlerle yola çıktığı belirtildi.
TERÖRİSTLER YOL KESTİĞİ İÇİN
ASKERİ MALZEME KOYDURTMADI
Tedavisinin ardından bir kez daha Çukurca’ya dönmeye hazırlanan Şehit Kayabaş’ın ailesine vedalaşırken sık sık, şehit olacağını söylediğini anlatan Annesi Nebiye Kayabaş, “Oğlum sık sık şehit olacağını söylüyordu. Giderken de bizimle dönmeyecekmiş gibi vedalaştı. Bize ‘Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim’ diyordu. Zaten teröristler yol kesip kimlik ve eşya kontrolü yapıyor diye çantasına hiç bir askeri kıyafet ile malzeme koymama izin vermedi.” dedi.
ŞEHİT OLACAĞINI RÜYASINDA GÖRDÜ
Oğlunun anlattıklarını gözyaşları içinde anlatan anne Nebiye Kabayaş, şehit Kayabaş’ın evde kaldığı son gece kabus görerek uyandığını da anlattı. Şehit Şahin Oğuz Kayabaş’ın rüyasında teröristleri gördüğünü ifade eden anne Kayabaş, “İzninin son gününde, ‘Üzerime gelmeyin’ diye çığlık atarak uyandı. Ben de hemen yanına gidip ne olduğunu sordum. ‘Teröristler ellerinde bombayla üzerime doğru geliyorlardı. Rüyamda gördüm şehit olacağım demişti.” diye konuştu.
YAKINLARINDAN ŞEHİTLER
HEP FAKİR ÇOCUKLARDAN İSYANI
Şehit Kayabaş’ın cenazesini almak üzere Baba Ramazan Kayabaş, Ankara’ya giderken Kayabaş’ın yakınları, şehitlerin hep fakir ailelerden çıktığını belirterek, duruma isyan ettiler. Şehit Jandarma er Şahin Oğuz Kayabaş, terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme