Dinarlı Gazi Bombacı anıldı – Kocatepe Gazetesi

Asri mezarlıkta gerçekleştirilen anma töreni Türk Ocakları Şube Başkanı Raif Öztürk'ün konuşmasıyla başladı.Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı Raif Öztürk, ilçenin övünç kaynağı Mehmet Çavuş'un Karabayır mezarlığına defnedildiğini kaydetti. Öztürk, 'Biz bu milletin evlatları olarak bu vatanı bize emanet eden kahramanlarımız milli değerlerimize sahip çıkmakla görevliyiz. Bunu görev telakki ediyoruz. Bu milletin değerleri vardır o da [&hellip]

Asri mezarlıkta gerçekleştirilen anma töreni Türk Ocakları Şube Başkanı Raif Öztürk’ün konuşmasıyla başladı.
Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı Raif Öztürk, ilçenin övünç kaynağı Mehmet Çavuş’un Karabayır mezarlığına defnedildiğini kaydetti. Öztürk, “Biz bu milletin evlatları olarak bu vatanı bize emanet eden kahramanlarımız milli değerlerimize sahip çıkmakla görevliyiz. Bunu görev telakki ediyoruz. Bu milletin değerleri vardır o da bu kahramanlardır. Mehmet Çavuş kahramanlardan birisidir. Biz Türk Ocakları olarak bombacı Mehmet Çavuşu 3 yıldır anıyoruz. Gençlerimize çocuklarımıza örnek olalım bu kahramanlarımızı asla unutmayalım” dedi.
Tören tüm şehitlerin ruhlarına ithaf edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Anma törenine; Dinar Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği Şube Başkanı Yaşar Sağlam, Türk Ocakları Şube Başkanı Raif Öztürk, emekli öğretmenler, rahmetli bombacı Mehmet Çavuş’un 4. kuşak torunları ve Bombacı Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz katıldı.

Bakmadan Geçme