Dinarlı Gazeteci Gürcan anıldı

Dinarlı, Gazeteci-Şair Nedret Gürcan vefat yıldönümünde düzenlenen etkinlikte anıldı   Payda Yayınlarının edebiyat etkinliği kapsamında düzenlenen anma programı 18 Aralık 2021 Pazar günü başkentte Kızılay Nur sokakta yapıldı. Ahmet Özer’in, yönetmenliğini yaptığı etkinlikte, merhum Nedret Gürcan'ın oğlu Barkın Gürcan babasının siyasi sosyal, edebi yaşamını anlattı. Barkın Gürcan, Dinar depremi sonrası, ev ve işyerlerinin hasar gördüğünü [&hellip]

Dinarlı, Gazeteci-Şair Nedret Gürcan vefat yıldönümünde düzenlenen etkinlikte anıldı

Payda Yayınlarının edebiyat etkinliği kapsamında düzenlenen anma programı 18 Aralık 2021 Pazar günü başkentte Kızılay Nur sokakta yapıldı.
Ahmet Özer’in, yönetmenliğini yaptığı etkinlikte, merhum Nedret Gürcan’ın oğlu Barkın Gürcan babasının siyasi sosyal, edebi yaşamını anlattı. Barkın Gürcan, Dinar depremi sonrası, ev ve işyerlerinin hasar gördüğünü Ankara’ya taşındıklarını, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve edebiyatçı pek çok kişinin konuk edildiği evin yıkılmasını önleyemediklerini belirtti. Anma etkinliğinde söz alan Prof. Dr. Abdullah Şengül, Nedret Gürcan’ın şair ve yazarlarla teması bırakmadığını, Dinar’da halk şairleri dinletisi düzenlediğini, Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve çok yönlü sevilen sayılan bir kişilik olduğunu ifade etti.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme