Dinar’ın kömürü cari açığa çare olacak

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, yeni tespit edilen sahalarda kömüre dayalı elektrik üretim tesislerini hayata geçireceklerini belirterek, '12 bin megavat kömüre dayalı elektrik ürettiğimiz takdirde yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık doğalgazı daha az ithal etmiş olacağız. Bunun da anlamı, cari açığa olumlu katkısı olacak' dedi. Bilecik’te konuşan Dönmez, yeni dönemde daha çok [&hellip]

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, yeni tespit edilen sahalarda kömüre dayalı elektrik üretim tesislerini hayata geçireceklerini belirterek, “12 bin megavat kömüre dayalı elektrik ürettiğimiz takdirde yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık doğalgazı daha az ithal etmiş olacağız. Bunun da anlamı, cari açığa olumlu katkısı olacak” dedi. Bilecik’te konuşan Dönmez, yeni dönemde daha çok yerli ve yenilenebilir enerjiye ağırlık vereceklerini belirtti. Konya’dan başlamak üzere yenilenebilir kaynak alanı ilan ettikleri yerlerde yerli üretime dayalı yenilenebilir elektrik santralleri kurulacağını dile getiren Dönmez, şöyle konuştu: “Örnek verecek olursak, güneş santralleri kurulacak, güneş santralleri kurma şartı olarak güneş panellerinin Türkiye’de üretilmesini şart koşacağız.”
20 BİN YAKIN
 KİŞİYE YENİ İŞ KAPISI
Türkiye’de 15 milyon tonluk rezerv bulunduğunu kaydeden Dönmez, Trakya’da, Eskişehir Alpu’da, Konya Karapınar’da, Afyonkarahisar Dinar ile Kahramanmaraş Afşin ve Elbistan bölgesinde keşfedilen yerli kömür sahalarında bu elektrik santrallerini kuracaklarını ifade etti. Bu yıl içerisinde birkaç santralin ihalesini tamamlamak istediklerini anlatan Dönmez, “Bin megavatlık yerli kömürde bin 500 kişi istihdam sağlamış oluyoruz. 12 bin megavat devreye aldığımızda 20 bine yakın istihdam sağlamış olacağız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme