• Haberler
  • Genel
  • Dinar'ın İmar durumu değerlendirildi – Kocatepe Gazetesi

Dinar'ın İmar durumu değerlendirildi – Kocatepe Gazetesi

Dinar ilçesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Müteahhitler ile Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve Belediye İmar Bölümü arasında Suçıkan Park'ta Dinar'ın İmar Durumu ile ilgili bir toplantı gerçekleşti. Kaçak yapılanma ve evraklardaki eksikliklerden doğan sıkıntıların dile getirildiği toplantıda karşılıklı fikir alış-verişlerinde bulunuldu. Eskiden İmar olarak yapılan hataların tekrarlanmaması için böyle bir [&hellip]

Dinar’ın İmar durumu değerlendirildi

Dinar ilçesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Müteahhitler ile Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve Belediye İmar Bölümü arasında Suçıkan Park’ta Dinar’ın İmar Durumu ile ilgili bir toplantı gerçekleşti. Kaçak yapılanma ve evraklardaki eksikliklerden doğan sıkıntıların dile getirildiği toplantıda karşılıklı fikir alış-verişlerinde bulunuldu. Eskiden İmar olarak yapılan hataların tekrarlanmaması için böyle bir toplantı düzenlendiğini söyleyen Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar; Belediyenin imar konusunda eksikliklerini ve hatalarını Dinar’dan hiçbir müteahhitin veya mühendisin söylemediğini, Mimar ve Mühendislerin fikirlerinden belediye olarak yararlanmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi; ‘Zaman içerisinde bu şekilde toplantılar yapacağımızı söylemiştik. Ama sizlerden böyle bir talep belediyemize gelmedi. Dinar’ımızı imar edecek olan sizlersiniz. Sizlerin aklınızdan, fikirlerinizden yararlanmak istiyoruz. Bu güne kadar bana “Başkan sen şu imar konusunda yanlış yapıyorsun” diyen olmadı. Demek ki her işi doğru yapıyoruz. Belediyenin işi müteahhitlik yapmak, sizin işinize engel koymak değildir. Belediyeye geçtiğimiz günlerde bir sürü iş makineleri aldık. Bu araçları kiralamak istemiyoruz. Sadece okul gibi kamu işlerinde kullanacağız’ dedi.
“Ruhsatsız inşaat başlamasın”
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, şunları söyledi: “Ben sizlerden bize yön vermenizi istiyoruz. İmarda yapılan yanlışların geri dönüşü olmuyor. Bizim imarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen istekleri not ettik. İnşaat ruhsatlarında bazı evrak eksiklerinden dolayı sorunlar yaşıyoruz. Ruhsat alınmadan inşaatların yapımına başlanılıyor. İnşaat Mühendislerine ve müteahhitlere ruhsat alınmadan inşaatların başlanılmamasını rica ediyoruz. Ruhsatların alındıktan sonra inşaat sahası içi ne bir yere de inşaatı kimin yaptığını ve inşaat bilgilerini içeren tabelaların takılması gerekiyor. En son yapı kullanım izinleri imzalanırken sorunlar yaşanıyor. Bu belgeler üzerine mühendislerimiz imzalarını atmıyorlar. Diğer bir sorun ise; yatırım yapmak için belediyenin gelir kalemlerini artırmamız gerekiyor ama inşaat mühendislerinden, mimarlardan hiç para alınmıyor. Diğer belediyelerin en büyük gelir kalemleri imar müdürlükleridir. Biz bu konuyu belediye meclisinde görüşerek yılda bir kere beş yüz TL (500 TL) almayı karara bağladık. Yani günde sizlere bir lira otuz altı kuruş gibi küçük bir rakam çıkıyor. Bu para da sizden belediyeye katkı olsun.
Kaçak yapılaşmayı bitirelim
‘Bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımız kaçak yapılaşma için sizlerden güç almaktadır. On beş günde bir encümene zabıt kararları geliyor. Biz bu durumda zor durumda kalarak ceza işlemlerini başlatıyoruz. Bizde kaçak yapılaşmayla ilgili vatandaşlara yazı yazıyoruz. Binanızı yıkın, yıkmaz iseniz belediye olarak % 20 daha fazla ücret alarak yıkarız, şeklinde yazışmalarımız oluyor. Lütfen vatandaşlarımızın işlerini yasal yollardan yapalım. Vatandaşlarımıza; ‘Sen evini yap projesini sonra çizelim’ demeyiniz’
Toplantının sonunda ise İnşaat Mühendisleri, Müteahhitler ve mimarlar ile Dinar Belediye yetkilileri arasında karşılıklı fikir alış-verişleri gerçekleştirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme