Dinar’ın içme suyunda sorun yok

Dinar’da halk arasında çıkan dedikodu üzerine Dinar Belediye başkanı Saffet Acar tarafından içme suyu hakkında açıklamalar yaparak bilgi verildi Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ilçede içme suyu ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara son noktayı koyarak 'İçme suyumuz gayet sağlıklı ve temizdir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla içebilirler' dedi. Dinar'da son zamanlarda özellikle çocuklarda görülen ishal vakaları [&hellip]

Dinar'ın içme suyunda sorun yok

Dinar’da halk arasında çıkan dedikodu üzerine Dinar Belediye başkanı Saffet Acar tarafından içme suyu hakkında açıklamalar yaparak bilgi verildi

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ilçede içme suyu ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara son noktayı koyarak; “İçme suyumuz gayet sağlıklı ve temizdir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla içebilirler” dedi.
Dinar’da son zamanlarda özellikle çocuklarda görülen ishal vakaları ve Dinar Devlet Hastanesine çok sayıda vatandaşların aynı şikâyetten başvurmaları, gözleri içme suyuna çevirmişti. İshal vakalarının içme suyundan meydana geldiği ve Dinar’ın içme suyunun bozuk olduğu şikâyetleri gelmeye başlamıştı. Bu şikâyetler üzerine harekete geçen Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar çeşmelerden su içmeye korkar hale gelen Dinarlı vatandaşları rahatlatacak açıklamayı yaptı. Acar şunları söyledi:
“Dinar’ımızın içme suyu gayet temiz ve sağlıklı. Her ay düzenli olarak Afyonkarahisar Valiliği Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı Müdürlüğüne suyumuzun analizini yaptırıp aylık raporumuzu alıyoruz. En son 11.08.2011 tarihli içme ve kullanma suyu analiz raporu elimizde. Halkımız rahat olsun içme suyu ile ilgili en ufak bir şüpheye bile düşmesinler. Dinar Sağlık grup Başkanlığı her ay düzenli olarak laboratuara gönderdiği içme suyunun Ağustos ayı içerisinde tam on iki (12) ayrı çeşmeden numune alınıyor. İlçemizde yalan yanlış bu şekildeki söylentiler ara sıra yaşanmaktadır. Dinar Belediyesi olarak içme ve kullanma suyumuzun sağlıklı ve içilebilir olduğunu gösteren raporlarımız mevcuttur. Elimizde iki ayrı ana depoya ait olan raporlar var. Biz bu ay tam on iki ayrı çeşmeden içme suyunu alıp laboratuara gönderdik. İçme suyumuz gayet sağlıklı. Bu iki ayrı depo dediğimiz yerlerin motorlarını yeni değiştirdik. Eski borular sökülerek yerine yeni paslanmaz boruları monte ettirdik ve depoları temizlettirdik. Bunun yanı sıra üçüncü ve dördüncü katlara çıkmayan içme suyu şu an Dinar’ın her noktasında evlerimize ulaşıyor” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme