• Haberler
  • Genel
  • Dinar’dan iki aday adayı – Kocatepe Gazetesi

Dinar’dan iki aday adayı – Kocatepe Gazetesi

AK Parti’de Dinar ilçesinden iki siyasetçi, hafta sonu ardı ardına yaptıkları açıklamalarla milletvekili aday adayı oldular. İlk açıklama Avukat Ali Özkaya’dan gelirken ikinci açıklamayı Dinar’ın eski Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fahrettin Zobalı ise aday adaylığından çekildi 12 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de AK Parti’den aday adayları çoğalırken aynı seçim bölgesinden [&hellip]

Dinar'dan iki aday adayı

AK Parti’de Dinar ilçesinden iki siyasetçi, hafta sonu ardı ardına yaptıkları açıklamalarla milletvekili aday adayı oldular. İlk açıklama Avukat Ali Özkaya’dan gelirken ikinci açıklamayı Dinar’ın eski Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fahrettin Zobalı ise aday adaylığından çekildi

12 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de AK Parti’den aday adayları çoğalırken aynı seçim bölgesinden çıkan adaylar da dikkat çekiyor. Dinar seçim bölgesinde etkili iki isim, Avukat Ali Özkaya ile Mustafa Tarlacı da yaptıkları açıklamaların ardından milletvekili aday adayı oldular.
Korel Termal Otel’de kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen AK Parti Eski Çankaya İlçe Başkanı Avukat Ali Özkaya, 17 yaşından bu yana siyasi mücadelenin içinde olduğunu söyledi. Özkaya, “İlk siyasi çalışmalarıma 17 yaşımda başladı. Başörtüsü yasağına karşı mücadele ettik. Çankaya İlçe Başkanıyken Çankaya’daki sağ seçmen yüzde 45 civarındaydı, yüzde 37lik bir oy aldık. 2007 yılında milletvekililliği adaylığı için istifa ettim. 7’nci sıradan Afyonkarahisar’da milletvekili adayı oldum” dedi.
7’nci sıradan aday gösterilmesinin kendisinin çalışma azmini kırmadığını hatırlatan Özkaya, “Milletvekilliği adaylığımın ardından Ankara’da avukatlığa devam ettim. AK Parti, iktidara geldiği yıllarda basın kuruluşları tarafından Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ve ailelerine çok ciddi iftira kampanyalarımız başlatıldı. Bu süreçte ben avukat olarak Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın açtığı pek çok tazminat davasına baktım. Bürokrat arkadaşlarla ne kadar dostluğunuz var ise onlar sizin ricalarınızı daha dikkate alıyorlar. Birebir dostluklar olmuyorsa sonuç alınamayabiliyor” diye konuştu.
Dinar’ın eski Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı da AK Parti İl Başkanlığı’nda aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. Tarlacı, “Türkiye, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana ekonomik yönden, sosyal yönden içte ve dışta çok büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu demokrasi ve kalkınma mücadelesinde aktif yer almak, hem ülkeme hizmet etmek hem de Afyonkarahisarın hakkettiği yere gelmesi için çalışmak amacıyla milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum.
Aday adayı olmak konusunda gerçekten çok düşündüm. İstişare edilmesi gereken kim varsa hemen hemen herkesle istaşera yaptım. Büyüklere danışmayı bir görev addediyorum. Halka da sormamı istediler. Dinar’da yaptığımız araştırmada da bizden yana bir tavır gördük” ifadelerini kullandı.
Daha önce AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağını duyurmak için basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fahrettin Zobalı ise Dinarlı aday adaylarına destek olmak için ATB Genel Sekreterliği’nden istifa etmeyerek aday adaylığından çekilmiş oldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme