Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar’daki olayın toplumsal yanı yok

Dinar’daki olayın toplumsal yanı yok

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde yer alan “Afyonkarahisar’da kürtlere yönelik saldırı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi

 

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Afyonda kürtlere yönelik saldırı” başlıklı haberlerde Dinar İlçesi’nde inşaat işçileri ve inşaata komşu aile arasında yaşanılan olayın toplumsal bir yanı olmadığı, olayın maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü belirtildi.
Açıklamada bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde “Afyonda kürtlere yönelik saldırı” başlığındaki haberlerde, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü ifade edildi.
“FİRAR EDEN ŞAHIS ARANIYOR”
Açıklamada; “Konu ile ilgili yapılan araştırmada olayın ilk belirlemelerine göre 13 Eylül Pazar günü saat 18.00 sıralarında Dinar İlçesi’nde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Tartışmanın kavgaya dönüşmesine müteakip gerçekleşen olayda 1999 Van Erciş doğumlu Ö.T. isimli şahıs hayatını kaybetmiş, E.Ö. ve F.T. isimli iki vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir.” denildi.
“OLAYIN TOPLUMSAL
BİR YANI YOK”
Valilik makamından yapılan açıklamada, “Olay, yargıya intikal etmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.
>> Kocatepe Haber Merkezi