• Haberler
  • Genel
  • Dinar’da yeni bir salyangoz türü keşfedildi

Dinar’da yeni bir salyangoz türü keşfedildi

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi ve çevresinde yeni bir Salyangoz türü keşfedildiği bildirildi Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Zeki Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Ümit Kebapçı ve Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Seval Bahadır Koca yaptıkları çalışmada yeni bir salyangoz türü buldular.Öğretim üyeleri buldukları salyangoz türüne Graecoanatolica Dinarica adını [&hellip]

Dinar'da yeni bir salyangoz türü keşfedildi

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi ve çevresinde yeni bir Salyangoz türü keşfedildiği bildirildi

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Zeki Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Ümit Kebapçı ve Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Seval Bahadır Koca yaptıkları çalışmada yeni bir salyangoz türü buldular.
Öğretim üyeleri buldukları salyangoz türüne Graecoanatolica Dinarica adını verdiler.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ı makamında ziyaret eden, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı ve Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Zeki Yıldırım, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Öğretim üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar ve çevresinde yetişen hayvan ve canlı envanterinin çıkarılması ve bunların halka sergilenmesi ile ilgili bir çalışma yapmaları halinde, Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Öğretim görevlileri de bu konuya sıcak bakarak en kısa zamanda bir protokol imzalayıp çalışmaya başlayabileceklerini söylediler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme