Dinar'da yaşlılara domes hizmeti veriliyor

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ın en önemli projelerinden biri olarak açıkladığı Demos Projesi (Demans Mobil Servis) doğrultusunda ilçe de ki Huzurevinde bir dizi kontrollerde bulunuldu.BAŞKA BELEDİYE DE ÖRNEĞİ YOKDinar Belediye Başkanı Saffet Acar, yaşlılara hizmette sınır tanımadıklarını önümüzdeki günlerde ilçeye bir nörolog davet ederek hizmet sınırını genişlettiklerini kaydetti. Acar, 'İlçemize davet ettiğimiz Nörolog ilçemizde 15 [&hellip]

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın en önemli projelerinden biri olarak açıkladığı Demos Projesi (Demans Mobil Servis) doğrultusunda ilçe de ki Huzurevinde bir dizi kontrollerde bulunuldu.
BAŞKA BELEDİYE DE ÖRNEĞİ YOK
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, yaşlılara hizmette sınır tanımadıklarını önümüzdeki günlerde ilçeye bir nörolog davet ederek hizmet sınırını genişlettiklerini kaydetti. Acar, “İlçemize davet ettiğimiz Nörolog ilçemizde 15 gün kalacak. Nöroloji Uzmanı ve Gerontoloğumuz birlikte ilçemizde bulunan demans hastalarını evlerinde muayene edecekler. Böyle bir uygulama hiçbir belediyede yok. Ancak biz Dinar Belediyesi olarak bunu yapacağız.  İlçemizde Demans hastası vatandaşlarımızın ve bu hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan hemşerilerimizin çok olduğunu biliyoruz. Onları bizzat evlerinde ücretsiz olarak nöroloji uzmanı bir hocamız tarafında muayeneleri yapılacak” dedi.
SEVKLER AMBULANSLA YAPILACAK
Demans Mobil Servisin Koordinatörü Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal konu hakkında yaptığı açıklamada, Huzurevinin bölgedeki en iyi bakım evlerinden biri olduğunu belirtti. Gürdal, “İlçemizde bulunan Buhurcular Huzurevini Belediye Başkanımız Saffet Acar’ın talimatıyla ziyaret ettik.  Yaşlılarımızın rutin kontrol ve değerlendirmelerini yaptık. Genel olarak yaşlılarımızın sağlık durumları iyi bizden en büyük beklentileri il dışı hastanelere sevkleri ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler. Belediyemize ait ambulans ile talepleri olan yaşlılarımızı zorluk çekmemeleri için tedavi gördükleri hastaneye sevklerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme