• Haberler
  • Genel
  • Dinar'da Üniversite-şehir işbirliği örneği – Kocatepe Gazetesi

Dinar'da Üniversite-şehir işbirliği örneği – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu'nda Moda Tasarımı Bölümü tasarım atölyesi ve çizim sınıfları, Dinarlı vatandaşların desteğiyle açıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilerin, bölümleri ile ilgili uygulama yapabilmeleri için gerekli atölye ve çizim sınıfı ihtiyaçları, Dinarlı hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı. Üniversite-şehir işbirliğine örnek olabilecek adımda, Dinarlı hayırsever vatandaşlar, Moda Tasarım Bölümü'ne ayni ve [&hellip]

Dinar’da Üniversite-şehir işbirliği örneği

Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu’nda Moda Tasarımı Bölümü tasarım atölyesi ve çizim sınıfları, Dinarlı vatandaşların desteğiyle açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerin, bölümleri ile ilgili uygulama yapabilmeleri için gerekli atölye ve çizim sınıfı ihtiyaçları, Dinarlı hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı. Üniversite-şehir işbirliğine örnek olabilecek adımda, Dinarlı hayırsever vatandaşlar, Moda Tasarım Bölümü’ne ayni ve nakdi yaklaşık 40 bin lira bağışlayarak gerekli tehçizatın alınmasını sağladı. Moda Tasarımı Bölümü’ne alınan tehçizatla birlikte hizmete hazır hale gelen Tasarım Atölyesi, törenle açıldı. Törene Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Dinar Kaymakamı Avni Kula, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. İbrahim Balık ve çok sayıda öğrenci katıldı.
AYNİ VE NAKDİ YARDIM YAPILDI
Törende konuşan Dinar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, emeği geçenlere teşekkür etti. Balık, “Bu yıl ilk kez öğrenci alımını yaptığımız Moda-Tasarım Bölümü’nün hem çizim sınıflarını, hem de bilgisayar destekli tasarım labaratuvarını, hem de üretim atölyesini kısa sürede hazırlayıp hizmete sunabilmemiz gerçekten hepimizin ortak gayreti ile elde edilmiş başarıdır. Bu süreç içinde başta Üniversitemizin değerli Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere Afyon’daki bütün yöneticilerimizden alaka ve destek gördük. Kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Biz bu bölümün kurulmasını halkımıza doğru anlattık. Onlar da kısa sürede yaklaşık 35-40 bin liralık ayni ve nakdi yardımla bu atölyeyi bize hediye ettiler. Bu atölyemizin kendi alanında en iyiler arasında yer aldığını da belirtmek isterim” dedi.
YÜKSEKOKULLAR, KENDİNİ YENİLEMELİ
Meslek Yüksekokulları’nın çağa ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Balık, “Geçmiş yıllarda işletme ve pazarlama cazip bölümler iken, günümüzde hizmet sektörü ve teknik alanlar ön plana çıkmaktadır. Bugün için Meslek Yüksekokulları, kendini revize etmeli, bölümlerini ülkenin değişen ortamına uygun hale getirmelidir. Bunun en somut örneklerini yaşayan bir meslek yüksek okuluz. Halı-Kilim Bölümümüz öğrencilerin tercih etmemesi nedeniyle kapandı. Pazarlama bölümümüz de çok büyük ihtimalle bu yıl son öğrencilerini aldı. Biz bu durumu daha önceden öngördüğümüz için, 2 yıl önce Moda-Tasarım Bölümümüzü kurmaya başladık” diye konuştu.
YENİ BÖLÜMLER KURULACAK
Dinar’a yeni bölümler kurulacağının altını çizen Balık, “Kapanma ihtimali yüksek olan diğer bölümümüzün yerine de Sivil Havacılık-Kabin Memurluğu bölümümüzü açtık. İnşallah bu yıl öğretim elemanı eksikliğimizi giderip gelecek yıl öğrenci almaya başlayacağız. Bununla birlikte Raylı Sistemler ile Enerji Nakil-Dağıtım Bölümleri’nin fizibilite çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
DİNAR İVME KAZANACAK
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Acar, “Dinar Meslek Yüksekokulu bizim için son derece önemli. Öğrenci kaybının olmasına müsaade etmeyeceğiz, öğrenci sayısının artması için elimizden geleni layıkıyla yerine getireceğiz. Önümüzdeki yıl Sivil Havacılık-Kabin Memurluğu Bölümü açılacak, öyle sanıyorum ki Dinar büyük bir ivme kazanacak. Biz Üniversitemize güveniyoruz, her zaman yanınızda ve emrinizdeyiz” dedi.
KAYMAKAM KULA’DAN TEŞEKKÜR
Dinar Kaymakamı Avni Kula ise, birçok vilayette görev yaptığını, ancak Üniversite yönetiminin ilçelere de destek olma çabasına ilk kez şahit olduğunu kaydetti. Kula, “Türkiye’nin değişik illerinde görev yaptım. Bir ilde işadamları rektöre 6 ay içinde size istediğiniz bir binayı teslim edelim, dedi. Rektörlük sıcak bakmamıştı. Ben Sayın Rektörümüz Mustafa Solak’ın ilçelere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yüksekokulumuzun gelişmesi için büyük gayret gösteriliyor. Bunun meyveleri alınıyor. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye gelişiyor. Mühendislik alanında yapılamayan bir proje kalmadı. Yerli helikopterimiz, milli yazılım projelerimizi üretiyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini iyi yetiştirmesini diliyorum” dedi.
2014’TE YENİ
BİNA SÖZÜ
Dinar Meslek Yüksekokulu’nun her türlü ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, şöyle konuştu:
“Dinar özelinde de elimizden geleni yapacağıma dair söz verdim. Bana ya da bize Dinar’la ilgili yapabileceğimiz ne varsa gelin söyleyin. Anında yaparız. Ankara ile ilgili olursa da gider gereğini yaparız. 2013 bütçesine yeni bir bina için proje ve para öngürmüştük. Ülke tavanına takılıp Ocak ayındaki ilanda paramızı göremedik. Çıkarsa çıkmış haliyle, çıkmazsa Yatırımları Hızlandırma Fonu’ndan 2014 Mali yılı içinde Allah kısmet ederse, buraya bir binayı inya etmek üzere kendimizi hazırladık. 2014’te bizleri burada çok göreceksiniz. Buna Dinar’ın ihtiyacı var.”
“EĞİTİME YÖN VERECEĞİZ”
Dinar’daki öğrencilerin rahat etmesi için çaba göstereceklerini söyleyen Solak, “Dinar, rastgele ilçelerden biri değil. İlçemiz ile Meslek Yüksek Okulumuz kaynaşmıy durumda. Bundan öğrencimiz, ilçemiz, ülkemiz kazansın istiyoruz. Sivil Havacılık ve Kabin hizmetlerini geldiği gün imzaladım. Bu sene hem şehir merkezinde, hem ilçelerde 2600 öğrenci kaybettik. Sebebi, mesleklere yaklaşım değişti. İşletme, pazarlama, bilgisayar programları gibi bazı programlarımızdan öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimiz uzaklaştı. Onun yerine yeni bazı bölümlere ilgi duymaya başladı. Kendimizi güncellememiz gerekiyor. Eğilime yön vereceğiz, önünde gideceğiz. Bana Dinar’la ilgili hangi bölüme ihtiyaç olduğu, fizibilite raporu ile gelirse 10 dakikada imzalayacağıma emin olun. 1 saat demiyorum, 10 dakikada imzalarım” ifadelerini kullandı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme