• Haberler
  • Genel
  • Dinar'da organik canlı gübrenin maliyeti 8 kuruş

Dinar'da organik canlı gübrenin maliyeti 8 kuruş

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Kimya Mühendisi Mustafa Koca tarafından bulunan organik canlı gübrenin maliyetinin yaklaşık 8 kuruş olduğu bildirildi Koca, uygulama yaptıkları bir başka bahçede 2 yüz metre karelik alana yaklaşık 25 liralık gübre kullandıklarını ve 2,5 – 3 ton ürün elde edeceklerini belirtti.Koca, bu gübrenin mevcut gübre ve ilaçlarla kıyas edildiğinde yüzde 40 oranında daha [&hellip]

Dinar’da organik canlı gübrenin maliyeti 8 kuruş

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Kimya Mühendisi Mustafa Koca tarafından bulunan organik canlı gübrenin maliyetinin yaklaşık 8 kuruş olduğu bildirildi

Koca, uygulama yaptıkları bir başka bahçede 2 yüz metre karelik alana yaklaşık 25 liralık gübre kullandıklarını ve 2,5 – 3 ton ürün elde edeceklerini belirtti.
Koca, bu gübrenin mevcut gübre ve ilaçlarla kıyas edildiğinde yüzde 40 oranında daha ucuz elde edildiğini ileri sürdü. Ayrıca organik canlı gübre uygulanan ürünler ile uygulanmayan ürünlerin farkını göstermek için küçük bir alana da domates ektiklerini belirten Koca, uygulama yapılmayan domateslerin hem daha az hem de daha küçük olduğunu söyledi.
Koca, “Organik canlı gübre uyguladığımız alanlardan az maliyetle az zamanda daha sağlıklı ürünler alınabiliyor.”dedi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Bölümü Mühendislik Fakültesinden mezun olan Bitki Besleme Uzmanı Mustafa Koca, sırada stadyum çimleri olduğunu belirterek yapılacak olan uygulamanın çok ses getireceğini ifade etti.
Alınan bilgiye göre, Dinar Belediyesine ait stadyumunda uygulama yapıldığı, sonucun ise en kısa zamanda basına yansıyacağı öğrenildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme