Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar’da Katı Atık Aktarma İstasyonu hizmete açıldı

Dinar’da Katı Atık Aktarma İstasyonu hizmete açıldı

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından Dinar İlçesi’nde yapımı tamamlanan Katı Atık Aktarma istasyonu hizmete açıldı

 

Açılış kurdelesini AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın kestiği Katı Atık Aktarma İstasyonu hizmete açıldı.
Açılış programına; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, diğer ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, ve protokol üyeleri katıldı.
“ÇÖPLER ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK”
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, açılışta yaptığı konuşmada, “Değerli misafirlerimiz, öncelikle bu tesisin ilçemize kazandırılmasında en büyük katkıyı sağlayan başta Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’ya Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı, aynı zamanda Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e inşaat aşamasında emeği geçen tüm işçisinden mühendisine ve kontrol teşkilatına ayrıca teşekkür ederim. Yaklaşık 1.500.000 TL harcayarak yaptığımız bu tesis sadece İlçemize değil Başmakçı, Dazkırı, Evciler, Kızılören ilçelerimiz ile Tatarlı ve Haydarlı Beldelerimize de hitap edecektir. İlçe Merkezimizden ve az önce saydığım ilçelerden ve beldelerden gelecek tüm çöpler buradan tırlarla Afyonkarahisar’da Katı Atık Bertaraf Tesisine taşınıp orada enerjiye dönüştürülecektir. Elde edilen bu enerji ile de hem doğayı korumuş hem de gelir elde etmiş olacağız. İlçemiz adına konuşuyorum, bundan sonra Çivril Yolu Çöplüğü diye bir yer olmayacak, daha doğrusu Dinarımızda hiçbir çöp ve çöplük olmayacak. Kıymetli misafirlerimiz, son olarak seçim beyannamemizde yer alan bu projeyi hayata geçirmek bugüne nasipmiş. Ama hem gelir getiren hem de doğayı koruyan bu tesislere Sandıklı Şuhut ve Çay gibi diğer ilçelerimiz kavuşalı 10 yılı geçti. Özellikle Dinar halkının bilmesini isterim. Katıl-ımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyor, tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.