• Haberler
  • Genel
  • Dinar’da “araç” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Dinar’da “araç” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçe Belediye Başkanı Saffet Acar, Orman ve Su İşleri Bakanlığına çöp aracıyla ilgili yazılı talepte bulunmasına rağmen, bu talebin yerine getirilmediğini ileri sürdü Yazılı talepte bulundukMHP’li Belediye Başkanı Acar, belediyeye satın alınan iki çöp kamyonu ve 3 pikabın tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, kendi başkanlığı döneminde şimdiye kadar 18 araç alındığını söyledi. Belediyeye çöp [&hellip]

Dinar'da "araç" tartışması

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçe Belediye Başkanı Saffet Acar, Orman ve Su İşleri Bakanlığına çöp aracıyla ilgili yazılı talepte bulunmasına rağmen, bu talebin yerine getirilmediğini ileri sürdü

Yazılı talepte bulunduk
MHP’li Belediye Başkanı Acar, belediyeye satın alınan iki çöp kamyonu ve 3 pikabın tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, kendi başkanlığı döneminde şimdiye kadar 18 araç alındığını söyledi. Belediyeye çöp aracı tahsisi için Orman ve Su İşleri Bakanlığına yazılı talepte bulunduğunu belirten Acar, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Önceden 4, şimdi de iki olmak üzere toplam 6 araç aldık. Şu anda araç parkımızda 52 araç bulunmakta. Dönemimiz itibariyle 18 yeni araç aldık. Kendi araçlarımızla tarlaya giremediğimiz için Orman Teşkilatından yardım istemekteyiz. İhtiyaç fazlası olan arazözlerden parası mukabili Çevre ve Orman Bakanı’ndan araç talebinde bulunduk. (Bizim böyle bir yetkimiz yok) dedi. Yine çöp aracıyla ilgili yazılı talebimizi yaptık. Sayın Bakanım, (Benim böyle çöp aracı verme yetkim yok) dedi. Ancak haftasında televizyonda araç dağıttı.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Acar, yeni aldıkları araçların maliyetinin 296 bin lira olduğunu kaydetti.
“Kendi memleketi
Şuhut ilçesine bile çöp
kamyonu vermedi”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Danışmanı Mustafa Yaraşır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Bakanlık olarak çöp kamyonu verme gibi bir çalışmalarının olmadığını, konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili olduğunu söyledi.
Bakan Veysel Eroğlu’nun, Çevre ve Orman Bakanlığı görevi sırasında memleketi olan Şuhut ilçesine çöp kamyonu vermediğini dile getiren Yaraşır, şunları kaydetti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, konusunda uzman bir kişi. Nerenin ne ihtiyacı olduğunu, nelere ihtiyacı olduğunu iyi bilen birisi. Kendi memleketi Şuhut ilçesine bile çöp kamyonu vermedi. Bunun yanında AK Partili olmayan birçok belediyeye de çöp kamyonu verdi. Bunlar da ortadadır. Bize gelen talepler değerlendirilir ve gerçekten ihtiyacı olan belediyelere parti gözetmeksizin gereken yardım yapılır. Bazı belediyelerimiz çöp konusunda hizmet alımına gidiyor, bazı belediyelerimizin araçları da çöp toplama işinde yeterli. Bakan kendi memleketine bile çöp kamyonu vermedi. Bazı belediye başkanlarımızın Sayın Bakanımızı hedef alarak, parti ayrımı yapıyor havası vermesi çok yanlış.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (AA)

Bakmadan Geçme