Dinar'da 150 kişiye iş imkanı doğdu

Afyonkarahisar Dinar ilçesi’nde önceki yıllarda da faaliyet gösteren Başak Tekstil firması yeniden açılıyor İlçede 5 yıl hizmet veren Başak Tekstil Firması yetkilileri Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile yapmış oldukları istişare sonucunda Tekstil Fabrikasını yeniden Dinar'a kurmaya karar verdi. Başkan Acar'ın gözetiminde gerçekleşen işçi-işveren görüşmeleri olumlu sonuçlandığını belirten firma yetkilileri bay ve bayan elemanlar olmak [&hellip]

Dinar’da 150 kişiye iş imkanı doğdu

Afyonkarahisar Dinar ilçesi’nde önceki yıllarda da faaliyet gösteren Başak Tekstil firması yeniden açılıyor

İlçede 5 yıl hizmet veren Başak Tekstil Firması yetkilileri Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile yapmış oldukları istişare sonucunda Tekstil Fabrikasını yeniden Dinar’a kurmaya karar verdi. Başkan Acar’ın gözetiminde gerçekleşen işçi-işveren görüşmeleri olumlu sonuçlandığını belirten firma yetkilileri bay ve bayan elemanlar olmak üzere işçi alımı yapacaklarını kaydettiler.
Isparta’ya bağlı Gönen ilçesi’nde KİMO Tekstil olarak işçi çalıştırmaya devam eden firma Başak Tekstil adı altında Dinar’a yeniden fabrika kurmaya karar verdi. Belediye Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Saffet Acar, firma sahibi Abdullah Dilek ve firma Müdürü Özgür Barut tekstil işçileriyle bir araya gelerek konuyu istişare etti.
Toplantı esnasında konuşan bazı Dinarlı işçiler, son zamanlarda iş bulamadıklarını, bulsalar dahi çalıştıkları yerlere güvenemediklerini dile getirdiler.
Güvenilir bir şekilde, düzgün ve son derece ilkeli bir fabrika kurmak istediklerini ifade eden yatırımcı Abdullah Dilek, “Önceden de olduğu gibi Dinar’da uzun yıllar çalıştık, hizmet verdik ve ilçenin ekonomisine büyük katkıda bulunduk. Belirli bir aradan sonra yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte tekrar ilçeye Başak Tekstili açmaya karar verdik. Güvenilirlik konusunda bazı işçi arkadaşlar çok haklı, bir firmanın son derece güvenilir ve sağlam olması lazım. Bizler yeniden bu fabrikayı faaliyete geçirerek sizlere iş imkanları sunmak istiyoruz. Dinar’a gelmekteki ilk amacımız işsizlik için bir nebze dahi olsa istihdam yaratmak” şeklinde konuştu.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde ise Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Başak Tekstil için kendilerinden ne talep ediliyorsa yapacaklarını, Başak Tekstilin açılması halinde özellikle işçiler yönünden hiçbir sorunun yaşanmayacağını ve güvenilir bir firma olduğunu ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme