• Haberler
  • Gündem
  • Dinar Türkçe Şöleni ödül törenine ev sahipliği yaptı

Dinar Türkçe Şöleni ödül törenine ev sahipliği yaptı

Türkçe Şöleni için düzenlenen yarışmalara Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmen ve öğrencilerin kompozisyon yarışmalarını Dinar Fen Lisesi Okulu, Şiir yazma yarışmalarını Dinar Atatürk Ortaokulu, Öykü yazma yarışmalarını, Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Ortaokulu'nun düzenlediği 'Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lugati’t Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe' ödül töreni Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımı ile Dinar ilçesinde düzenlendi.'Kaşgar’dan Dinar’a [&hellip]

Türkçe Şöleni için düzenlenen yarışmalara Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmen ve öğrencilerin kompozisyon yarışmalarını Dinar Fen Lisesi Okulu, Şiir yazma yarışmalarını Dinar Atatürk Ortaokulu, Öykü yazma yarışmalarını, Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Ortaokulu’nun düzenlediği “Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lugati’t Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe” ödül töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımı ile Dinar ilçesinde düzenlendi.
“Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lugati’t Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe” ödül töreni öncesinde Vali Mustafa Tutulmaz okul öncesi öğrencilerinin yapmış oldukları ‘Minik Ellerden Bayrak’ sergisinin açılışını yaptı. Ödül Törenine, Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lugati’t Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe” ödül töreninde Dinar Şehit P. Uz. Çvş. Selçuk Gürdal Ortaokul öğrencilerinin seslendirdiği klasik müzik topluluğu konseri ve koro konseri ile misafirlere müzik ziyafeti verildi.
“DAHA ÇOK OKUMAMIZ LAZIM”
Daha sonra etkinliklerde başarılı olan katılımcılara ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildiği ödül töreninin sonunda konuşma yapan Vali Tutulmaz, “Güzel bir etkinlikte sizlerle beraberiz emeği geçenlere öncelikle teşekkür ederim. Ata yurdu Orta Asya’dan yine ülkemizin önemli beldelerinden kültürümüzün kaybolmadığı Dinar’a uzanan yolculukta bizi biz yapan tek değer dilimizdir. Dilimizi korumak adına yapılan böyle bir etkinliği önemsiyoruz. Ancak dilin sadece etkinlikle kalmaması gerekiyor, bunun için okumamız gerekiyor okudukça düşünmemiz gerekiyor. Okumadan düşünmenin bir anlamı yok okumaya özellikle önem vermemiz gerekiyor daha çok okumamız gerekiyor. Bu doğrultuda gerek milli eğitime bağlı okullarımızda önemli projeler yapıldı. Kaymakamlıklarımız önemli projeler yaptılar. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.
“Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lugati’t Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe” ödül töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme