• Haberler
  • Genel
  • Dinar Suçıkan’da karayolları kavşağı kaldırıldı

Dinar Suçıkan’da karayolları kavşağı kaldırıldı

MHP Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, ilçenin sembollerinden biri olan Suçıkan tesisine giden kavşağın kaldırılmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Acar, Haydarlı beldesi ve Bağcılar köyü arasındaki yolların Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne yakışmadığını söyledi İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının üçüncü birleşimine Meclis 1. Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlık etti. Çirkin, hain terör örgütü tarafından [&hellip]

Dinar Suçıkan'da karayolları kavşağı kaldırıldı

MHP Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, ilçenin sembollerinden biri olan Suçıkan tesisine giden kavşağın kaldırılmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Acar, Haydarlı beldesi ve Bağcılar köyü arasındaki yolların Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yakışmadığını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının üçüncü birleşimine Meclis 1. Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlık etti. Çirkin, hain terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu şehit düşen P. Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu’na Allah’tan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Çirkin, Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
RAPORLAR
KARARA BAĞLANDI
İGM Birinci Başkan Vekili Selçuk Çirkin’in yönetiminde yapılan, toplantıda ilk olarak gündemin 12’nci maddesi görüşüldü. Sinanpaşa ilçesi sınırlarında atıl durumda bulunan; kırma, eleme ve yıkama tesisindeki ekipmanların, Emirdağ’ın Davulga beldesine bedelsiz hibe edilmesi talebini uygun gören İdari Hukuk İşleri, İmar ve Bayındırlık komisyonlarının raporları oybirliğiyle kabul edildi. İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi ile Belce mahallesi arasında bulunan yaklaşık 1 kilometrelik köy yolunun acilen asfaltlanması talebinin dairesince yerinde incelenmesine karar verildi. Dinar ilçesi Duman köyünün cazibeli akan suyunun içme suyu deposuna alınması talebi hakkındaki komisyon raporu oylandı. Sözkonusu içme suyu ile ilgili olarak projelerin dairesince hazırlandığı, 2013 yılı yatırım programına alımını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
İLGİLİ DAİRE İNCELEMEYİ YAPACAK
Çay ilçesine bağlı Karacaören, İnli beldeleri ve Kızıldağ köyü arasındaki yolları bozulma sebebinin araştırılması ve tamiratının yapılması, yolun bozulmasına sebep olan kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması isteği; yolların dairesince incelenerek gereğinin yapılmasına karar veren İmar ve Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. Hocalar ilçesi Çepni köyünün altında bulunan su kaynağını, Çepni köy halkının sulamada kullanması için gerekli çalışmaların dairesince yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi. MHP Dinar İGM üyesi İbrahim Acar gündem dışı söz alarak konuşma yaptı. Acar, dinar’la ilgili bazı problemler hakkında konuşmak istediğini söyledi.
ACAR GÜNDEM DIŞI KONUŞTU
MHP Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Dinar ilçesinin Haydarlı beldesinin çölovasında belde ile Bağcılar köyü arasındaki yolun patika yolu gibi olduğunu ifade etti. Söz konusu yolların Karayollarına bağlı olduğunu belirten Acar; “Burasının Konya Karayollarına bağlı olduğunu öğrendim. Dinar ilçe olarak karayolarında biraz şansız bir ilçe. Çünkü yollarının yarısı Antalya yarası ise Konya’ya bağlı. Çölovasında kalan Haydarlı Entegre Devlet Hastanesi’nin Dinar Devlet Hastanesine ve diğer büyük şehirlerdeki hastanelere ulaşımını sağlayan yoldur. Kısacası Haydarlı ve Bağcılar arasında Konya’ya bağlı olan bu yol karayollarına yakışmıyor. Bunu buradan Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine ulaştırarak farkındalık oluşturmuş olurum diye düşünüyorum. Dinar’lıya ait Suçıkan isimli bir tesisimiz var. Bolvadin için Heybeli ne ise Sandıklı için Hüdai kaplıcası ve diğer kaplıcalar ne anlama geliyorsa Suçıkan Dinar’ın sembolüdür. Suçıkan tesislerinde çalışmalar sırasında karayolları kavşağını kaldırdılar.” dedi. Toplantı sonunda meclis üyeleri kaplıca sırası için kura çektiler.Toplantı gündemindeki maddelerin görüşüldüğü toplantının dördüncü birleşimi bugün tamamlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme