Dinar, Soma olmasın – Kocatepe Gazetesi

Türkiye, Soma'daki kömür madeninde yaşanan kazanın etkisinde. 301 işçinin hayatını kaybettiği kazanın ardından diğer maden ocaklarında benzer durumların yaşanmaması isteniyor. Dinar'da kurulması öngörülen kömür-termik santralinde de şimdiden önlem alınması gerekiyor Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen kömür madeni kazasında 301 işçinin hayatını kaybetmesi, 'Bundan sonra böyle kazalar olmasın' temennisini de beraberinde getirdi. Yetkililer, denetimlerin sayısının ve [&hellip]

Dinar, Soma olmasın

Türkiye, Soma’daki kömür madeninde yaşanan kazanın etkisinde. 301 işçinin hayatını
kaybettiği kazanın ardından diğer maden ocaklarında benzer durumların yaşanmaması isteniyor. Dinar’da kurulması öngörülen kömür-termik santralinde de şimdiden önlem alınması gerekiyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kömür madeni kazasında 301 işçinin hayatını kaybetmesi, “Bundan sonra böyle kazalar olmasın” temennisini de beraberinde getirdi. Yetkililer, denetimlerin sayısının ve niteliğinin artması için vatandaşlar tarafından uyarılıyor. Yetkililer de bu tür kazaların önüne geçmek için tedbir arayışı içine girdi.
950 MİLYON TON LİNYİT
Soma’da meydana gelen kaza, akıllara Dinar’ı getirdi. Geçen yıl Haziran ayında kamuoyuna açıklanan verilere göre Dinar’da 950 milyon ton linyit rezervi bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dinar’a 5 milyon dolarlık bir yatırımla termik santral kurulmasının gündemde olduğunu söylemişti.
HER AŞAMADA TEDBİR ŞART
Termik santralin her aşamasında ayrı tedbir alınması gerekiyor. Termik santralin kurulması, kömürün tedarik edilmesi, santralin güvenliği, santral çevresinin güvenliği konusunda net tavrın ortaya konulması bekleniyor. 6-7 bin kişinin çalışacağı santral inşası, maden sahası ve santral alanında tedbirlerin alınması hâlinde Soma Vakası yaşanmayacak.
HANGİ FİRMALAR
İHALEYE GİRECEK?
Öte yandan Dinar’da kurulacak kömür-termik santrali ihalesinde hangi firmaların yer alacağı da merak konusu. İlçedeki kömür rezervinin elektrik üretiminde kullanılmasını amaçlayan proje için Çalık ve Ciner Grupları’nın isimleri geçmişti. Yaklaşık 1 yıl önce yapılan açıklamadan sonra, 30 Mart Yerel Seçimleri haricinde Dinar Termik Santrali girişimi, gündeme gelmedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme